MSI G2412 ghosting ve ölü piksel

Pozitron

Hectopat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
52
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
MSI G2412
Merhaba arkadaşlar İtopya üzerinden MSI G2412 23.8 inclik 165 hrzlik. Monitör aldım. Bugün ghosting ve ölü piksel testlerini gerçekleştirdim.
2 tane sol 1 dane sağ alt köşe yakınında siyah nokta şeklinde 3 tane ölü piksele denk geldim.
Ama toz zerresi gibi açıkçası göze pek batmıyor değişim talebi yapıp yapmama konusunda kararsızım ama sanırım genelde yayılma olmuyormuş, yayılma olması durumunda garantiye yollayım değişim talebi yapmak daha mantıklı mı olur? Mesela 6 ay sonra ölü piksel sayısı artar ise değişim talebi yapabilir miyim?
Ghosting testi ise şu şekilde:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanırım ghosting yok.

Ama 3 tane ölü piksel için sizce değişim talep etmeli miyim? Süreç zor olur mu?
Yoksa böyle kullanmaya devam mı etmeliyim. İleride sorun çıkarabilir mi?

Teşekkürler.

2. ve ek olarak konuyla alakasız ama Windows 7 prod. Key vardı benim eski PC'min Windows 10 için işe yarar diye biliyordum ama lisansı aktif edemedim bir türlü.
Sizce ucuz 60-70 TL'lik Retail key kullanmak sorun yaratır mı?
Yani güncellemesini vs alıyor demek istediğim güvenilir olur mu ileride patlar mı?
Yoksa cracklama düşüncesi hep aklımda 5bin TL veremem lisansa maalesef:/
 
Son düzenleme:
Satarken zorlanırsın, bence 3 ölü piksel katlanmaya gerek yok. Bende bir tane çıktı iade etmedim alttaydı birde benimki. Şuan ilana koyuyorum adam ölü pikselli monitör istemiyor haklı bir şekilde.
 
Satarken zorlanırsın, bence 3 ölü piksel katlanmaya gerek yok. Bende bir tane çıktı iade etmedim alttaydı bir de benimki. Şu an ilana koyuyorum adam ölü pikselli monitör istemiyor haklı bir şekilde.

Satmak gibi bir düşüncem yok şu an zaten artık gittiği yere kadar:)2 gündür İtopya'ya e-mail atıyorum bilgilendirme yapın diye çıtları çıkmıyor.
Şu an keşke ekranı dahi İncehesap'tan filan başka yerden alsaydım diye düşünmeye başladım.
 
THH'ye başvurabilirsin.

Aynn olmadı öyle yaparım, gerçi şu anda öyle büyük bir sorun yok. İleride yayılırsa veya başka bir sorun olursa zaten 2 yıl garanti diyor garantiye bildiririm durumu. Şimdi göndereceğim 30 gün gelmeyecek monitör 30 gün ne yapacağım ben :D öyle çok rahatsız edici değil, ölüpiksel testi yapmasaydım belki de fark etmezdim bile.

Hocam belki ölü piksel değildir. Bir peçeteyle silin, geçebilir.

Sildim maalesef geçmedi. Ama belli belirsiz 3 tane ölüpiksel için şimdi 30 gün beklemek pek mantıklı gelmiyor. Olmadı ileride ölü pikseller çoğalırsa veya bir sorun olursa garantiye yollaman en mantıklısı direk MSI'ın garantisi varmış MSI'ın kendi sitesinden baktım İstanbul'da diyor.

Benim eski makinenın ekranının ortasında kocaman vardı 10 sene emektarı kullandım öyle yayılma filan olmamıştı. Umarım bunda da bir sorun olmaz 3 tane toz zerresi için şimdi yollayacağım yeni monitörde daha beter çıkacak uğraş dur :)

Artık bir daha olurda ileride ekran alırsam (ki zor bu ekonomik şartlar ile) ghosting ve ölü piksel testi yaptırıp öyle almalı en güzeli.

Şans işi biraz da, :/

THH'ye başvurabilirsin.

Ama bu denli ilgisiz oluşları canımı sıktı açıkçası. 3-5 gün içerisindede bir cevap gelmezse İtopya'dan artık kürdan bile almam. :/
 

Yeni konular

Geri
Yukarı