MSI Katana 15 oyun geliştirirken ses takılıyor ve Discord'da sesler gidiyor

Estellian

Kilopat
Katılım
10 Şubat 2014
Mesajlar
241
RAM
Crucial RAM 32GB Kit (2x16GB) DDR5 5200MT/s
SSD veya HDD modeli
XPG Gammix S70 Blade AGAMMIXS70B-2T-CS PCI-Express
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 4070 Laptop GPU
İşlemci
Intel® Core™ i9-13900H Processor
Herkese merhaba.

Yıllar boyunca masaüstü bilgisayar kullanan biri olarak, en sonunda işimin uzaktan olması sebebi ile MSI Katana 15 alma kararında bulundum. Bilgisayarımda ufak bir sıkıntı var ve tam olarak neden ve nasıl olduğunu (yabancı kaynakları da araştırdım) bulamadığım bir sıkıntım var.

Sorunu özetleyecek olursak; ben iş sebebi ile Unity 3D ve Discord kullanıyorum. (Sorunun tam olarak Unity'den mi kaynaklı olduğunu henüz ben de bilemiyorum.) Unity ile oyunu geliştirmeye devam ederken, oyunu başlattığımda ve/veya sahneyi derleme sonucu tekrardan yüklediğimde, seste ufak bir boşluk oluşuyor. Yan tarafta açık olan video devam ediyor, fakat ses anlık tekliyor ve geri geliyor. Fakat bu durum sonucunda Discord üzerinden ne konuşulanları duyabiliyor, ne de ben konuşabiliyorum.

Ayrıca bu durum yaşandığında bilgisayarın mikrofon deneme kısmında da denediğimde sesimi algılamadığını fark ettim. Fakat videodan gelen sesi vs. duyabiliyorum. Sizlere genel olarak elimde olan parçaları paylaşayım. Ayrıca şöyle bir durum da mevcut fakat bunun bu duruma neden olmadığını düşünüyorum. Kulaklığın alıcısı KVM anahtarına bağlı. Bu neden olur diye düşünüp direkt olarak laptopa da bağladım fakat sonuç değişmedi. Aynı kulaklığı masaüstü bilgisayarımda sorunsuz kullanabiliyordum. Sizlerden yardım istiyorum.

Laptop: MSI Katana 15 B13v (2023)
Kulaklık: Logitech G PRO X Wireless Headset

İhtiyaç durumunda gerekli olan tüm testleri ve sistem parçalarını sizlerle paylaşabilirim. İyi sosyaller diliyorum herkese.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Derleme yaparken yüksek disk kullanımı ya da RAM/VRAM dolduğu için yapıyor olabilir. Veya derlerken IGPU'dan EGPU'ya geçiş yapıyorsa ondan kaynaklı da olabilir.

Boş bir sahne derlerken deneyerek dediklerimi test edebilirsiniz.
 
Derleme yaparken yüksek disk kullanımı ya da RAM/VRAM dolduğu için yapıyor olabilir. Veya derlerken IGPU'dan EGPU'ya geçiş yapıyorsa ondan kaynaklı da olabilir.

Boş bir sahne derlerken deneyerek dediklerimi test edebilirsiniz.
Merhaba @uykuda.

Teşekkür ederim cevabın için. Baktığım zaman 32 GB RAM alanından sadece 23 GB'ı kullanılıyor gözüküyor maksimum. VRAM için ise 8 GB toplam hafızadan Unity'nin kullandığı 3.5 GB'ı geçmiyor. IGPU'yu MSI Center'dan EGPU'yu seçerek kapatmıştım zamanında. Sanırım hepsini çürütmüş oldum ama keşke dediklerinden biri olsaydı. Tekrardan teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığın için. Sevgiler.

Arkadaşlar sorunum devam etmekte. Eğer bir bilginiz varsa yardımcı olmanızı çok isterim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı