MSI PL62 7RC-022XTR laptop yavaşlık sorunu

Taha Resul

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2014
Mesajlar
277
Makaleler
1
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI PL62 7RC-022XTR Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB MX150 Fiyatı

Linkteki laptobu aldım. FreeDos olarak geldi. Microsoft İmagine'den indirdiğim Windows Edu'yu kurdum ve yine oradan aldığım lisans anahtarı ile etkinleştirdim. Ama laptop inanılmaz şekilde yavaş.
  • Chipset driverını kontrol ettim, güncel.
  • Ekran kartı için İntel ve Nvidia'nın driverlarını kaldırdım.
  • MSI'ın kendi sitesinden indirdiğim driverları kurdum ama fayda etmedi.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz daha detaylandırır mısın? Açılışta mı yavaş, program ve oyun girişlerinde mi? Yoksa kasmalar, takılmalar şeklinde durumlar mı var? Bu arada ürünü prize takılı ve yüksek performans ayarlarında olduğunu varsayıyorum.
 
Kasmalar her yerinde. Açılışta da böyle bir laptoptan beklenenden yavaş(Fast Boot açık olmasına rağmen 55-60 sn), oyunlarda da sürekli donma ve kasma problemleri var. ( Fifa 17 de maçtan önceki mini oyun 1 2 dk boyunca kaldı)
Dediğiniz gibi ürün prize takılıyken ve yüksek performans modunda iken denendi.
 
Açıkçası üründe SSD olmadığı için önceki modellere göre açılış ve oyun yükleme ekranlarında çok hızlı olmasını beklememek lazım. Bunun yanında 1 dakika açılış süresi oldukça uzun duruyor. Arka planda çalışan çok fazla uygulama olabilir. Oyunların grafik ayarları ve FPS'leri ne seviyede?
 
Total War için FPS değerleri normal, Fifa 17'nın kasmaması lazım hatta yüksekte 80 üstü FPS vermesi gerekiyor. Fifa açıkken ekran kartının çalışıp çalışmadığını kontrol ettin mi? Geforce Experience ile hem sürücü güncelleme kontrolü hem de Fifa için oyun optimizasyonu yapıp bir dener misin?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı