MSI sistemde işlemci otomatik overclock yaptı

gaddarx

Zeptopat
Katılım
19 Mayıs 2024
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese merhaba. Geçenlerde YouTube'da ders çalışırken kenarda müzikte açmıştım. Bilgisayar aniden mavi ekran verdi ve BIOS ekranına attı. SSD'nin gözükmediğini gördüm. Telefondan epey uğraştım kaynaklara baktım ama ayarları değiştirmek istemedim daha sonra BIOS'ta bilgisayar otomatik olarak bazı ayarları yaptı kaydettim. Bilgisayarımda gürültünün arttığını hissettiğim için bugün ayarlara baktım otomatik işlemci overclocked olmuş. MSI Center ve PC'de performansı dengeliye çektim şu an gürültü düzeldi. Samsung Magician uygulamasında SSD sağlığımın iyi oldugunu gördüm. Bilgisayarımda ayarlarda güncelleştirmelerde birkaç chipset güncellemesi vb. şeylerden sonra mavi ekran oldu. Bilgisayarımda herhangi ısınma sorunu yok. Bilgisayar ve parçaları SSD okumadıktan sonra neden otomatik overclock yapar? Desteğiniz için teşekkürler.
 
Siz bizzat müdahale etmedikçe sistem otomatik overclock yapmaz. Gözünüzden kaçan bir şey olmalı.

PC mavi ekrandan sonra BIOS ekranına attı. Birkaç video izledim bir şeyleri değiştirmek istemiştim sonra eski ayarlarına çektim ama save yaparken MSI Click BIOS5'te overclock menüsünde işlemci vb 6 7 satır otomatik ayarları kaydetmek zorunda kaldım PC açıldı SSD çalıştı ama işlemci overclock olmuş i5 14600KF 5.30 GHz'ye çıkmış. Voltajlar dengesiz olsa şimdiye yanardı diye düşünüyorum.

PC mavi ekrandan sonra BIOS ekranına attı. Birkaç video izledim bir şeyleri değiştirmek istemiştim sonra eski ayarlarına çektim ama save yaparken MSI Click BIOS5'te overclock menüsünde işlemci vb 6 7 satır otomatik ayarları kaydetmek zorunda kaldım PC açıldı SSD çalıştı. Ama işlemci overclock olmuş i5 14600KF 5.30 GHz'ye çıkmış. Voltajlar dengesiz olsa şimdiye yanardı diye düşünüyor.

Siz bizzat müdahale etmedikçe sistem otomatik overclock yapmaz. Gözünüzden kaçan bir şey olmalı.

Bir diğer garip olay da MSI Click BIOS 5 görünümünü bilirsiniz. Menüde Advanced boot menüsü farklı ve overclock menüsü farklı yerde. Overclock menüsüne tıklamadım bile ama PC SSD'yi okumamıştı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı