Mühendisliği bırakıp memur olmak mantıklı mı?

beko_123

Yoctopat
Katılım
25 Nisan 2024
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben mekatronik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Bölümüme bu zamana kadar ailem ve yakınlarım üzülmesinler diyerek 3 sene katlandım ama ne sevebildim ne de ilgimi çekemedi. Sırf mezun olduğumda en azından açıkta kalmam, en azından mühendisin adı var diyerek lisede her şeyimle çalışarak kazandım lakin asla sevemediğim ve asla sevemeyeceğim. Dönmek için de artık çok geç olduğunun farkındayım ama hatanın da neresinden dönsen kâr derler. Sizce mühendisliği bırakıp ortaöğretim KPSS'ye girmek, kendi maddi imkanımı yaratıp aileme yük olmaktan kurtulmak ve biryandan da açıktan veya kolay denilebilecek bir bölümü bitirip daha sonrasında lisans mezunu olarak unvan yükseltme planım saçmalıktan mı ibaret? Yoksa en azından mühendis olurum diyerek bu bölüme katlanmaya devam mı etmeliyim? Okulumu bitirmem şimdilik 5. yıl hatta 6. yılıma kadar uzayabilir malum ülke şartlarında ekonomi daha da kötüleşmeden 30bin lira maaşımla yapabildiğim birikimi yapmak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hayalinde okumak var mı, yoksa sadece bir an önce para kazanmaya başlayayım mı var? İlk önce bunu sorayım size sonra zaten sırf aileniz için bir üniversite. Ye gitmeniz oldukça mantıksız parası güzel olabilir iş imkanları yüksek olabilir dediğiniz gibi ismi olabilir fakat sabah akşam lanet okuyarak gidiceğiniz bir işte yükselme şansınız bence sıfır. Lise KPSS'sine girip memur olmakta güzel bir secenek nereden bakarsak fakat parası diğer mühendislik bölümlerine göre az ama bence ben sizde şeyi görüyorum ne istediğinizi bilmiyorsunuz sırf ailenizi mutlu etmek için üniversiteye gitmişsiniz bence ilk siz neden hoşlandığınızı güzelce bir düşünüp ondan sonra bölüm KPSS veya birikim yapıp istediğiniz işe mi yöneleceksiniz onu düşünün bence.

Ve eklemek istediğim bir şey daha var YouTube'da mert hoca rehber matematik gibi kanallar var. Onlar birilerine bir şey öğretmeyi sevmeselerdi gençlerle ilgilenmeyi sevmeselerdi 80 100 bin TL'lik kameraları webcamleri yapamazdı.
 
İleride keşke bırakmasaymışım gibi bir düşüncen olabilir o yüzden bence bitir çünkü ileride pişman olursan tekrar mühendis olabilme ihtimalin olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı