Nvidia'nın AMD kadar detaylı bir arayüz yapmaması

Önemli olan görünüm değil, işlevi. AMD sorunun madde almış hali.
Ben görünümden bahsetmedim ki. Dediğim gibi kartın frekanslarını bile ayarlayabiliyorsun. Ama sürücü sorunları çok.
Sosyal medya gibi arayüzle oynayıp bin-bir türlü sorunla uğraşacağıma Nvidia ile oyunumu oynuyorum sadece. :) Evet, AMD'nin son alıp iade etmek için üç ay uğraştığım RX 590'ı beni Nvidia fanboyuna çevirdi, doğrudur.
 
Sürücülerinde ufak tefek problemler çıkmasa oldukça iyi aslında. NVDIA da bu tarz arayüz çıkarsa çok güzel olur. Fan hızı ayarından, frekans ayarına; performans takibinden oyun içi özelliklere...

RX 560'tan sonra GTX 1650ti kullanmaya başladım. O geçiş kısmında gergin anlar yaşadım. RX 560'ta sürücü kaynaklı pek bir problem yaşamasam da AMD sürücülerini özlüyorum.
 
Evet, arayüzü biraz eski kalıyor. AMD bu anlamda daha önde.

Ama daha sorunsuz olduğu da bir gerçek. Öylesine kurcalama amaçlı girdiklerim hariç NVIDIA Denetim Masası'na girmiyorum bile hiç.
Gerek yok çünkü. OC de yapılmayacaksa kartlar resmen tak-çalıştır gibi.

GeForce Experience arayüzü güzel ama.
 
Evet, arayüzü biraz eski kalıyor. AMD bu anlamda daha önde.

Ama daha sorunsuz olduğu da bir gerçek. Öylesine kurcalama amaçlı girdikleri hariç NVIDIA denetim masası'na girmiyorum bile hiç.
Gerek yok çünkü. OC'de yapılmayacaksa kartlar resmen tak-çalıştır gibi.

GeForce Experience arayüzü güzel ama.

Ben AMD arayüzüne giriyorum hocam ortalama FPS'e bakabiliyorum. Video çekiyorsan, yayın yapıyorsan bu arayüzden yapabiliyorsun. OBS'de olan tüm ayarlar neredeyse var.
 
Bence Radeon Software çok güzel. Telefonu uygulamasını indirip kartın değerlerini telefon üzerinden görebiliyorsanız, ayarlayabiliyorsunuz. Radeon Software ile aldığınız klip, video ve fotoğrafları bile telefon üzerinden görebiliyorsunuz. Frekans ayarlama, voltaj ayarlama, fan hızı ayarlama vs de çok güzel Afterburner'a gerek kalmıyor. Benim kart için oluşturduğum bir iki adet profil var saat hızını kitlemek için vs, profiller arasında iki tıkla geçiş yapabiliyorum. Kısaca severek kullanıyorum :)

Bu aradaAMD sürücülerinde sorun yaşayan var sanırım hala. Ben mi çok şanslıyım, siz mi çok şanssızsınız. 5700XT'yi şubat ayından beri kullanıyorum hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Sorun yaşadığım driverları kaldırım WHQL sürümüne geri döndüm. Şuan da 20.9.2 kullanıyorum bunda da sorun yok.

@Berkay İçöz Bazı oyunlarda kart zorlanmadığı için frekansı 1GHz'in altına bile düşürdüğü oluyor. Ben BF4 oynarken çok yaşıyordum bu sorunu. Karta yeni bir profil oluşturup frekansını kitliyorum böylelikle boost frekansının altına düşemiyor. Yani o ayar böyle durumlarda işe yarıyor. OC, UV meselesi de var tabii.
 
Ben AMD arayüzüne giriyorum hocam, ortalama FPS'e bakabiliyorum. Video çekiyorsan, yayın yapıyorsan bu arayüzden yapabiliyorsun. OBS'de olan tüm ayarlar neredeyse var.
Ortalama FPS gibi değerleri sunması güzelmiş. Yazılım güzel zaten dediğim gibi, ben beğeniyorum.

Video ve yayın için ShadowPlay var NVIDIA tarafında, GeForce Experience'ın içinde. Onun arayüzü de dediğim gibi modern ve kullanışlı zaten. Tabii OBS kadar işlevli olmayabilir, onu bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı