Opel Astra 1.2T motordan gelen ses nedir?

Hocam size ulaşabilme şansım var mı? Arabayı almayı düşünüyorum fakat araç hakkında sadece siz konu açmışsınız. Tavsiye eder misiniz?
 
Hocam size ulaşabilme şansım var mı? Arabayı almayı düşünüyorum fakat araç hakkında sadece siz konu açmışsınız. Tavsiye eder misiniz?
tabii forum kuralları gereği iletişim bilgileri paylaşamıyoruz ancak buradan detaylı bilgi vereyim. az yakması için uğraştığınızda sizi üzmez hakkını verir. biraz gazlıyim dediğinizde üzer ama 😅. belli başlı sorunları var ama ben hiç takmıyorum. birisi bir kaç yerden gelen trim sesleri. bazen geliyor bazen gelmiyor kafasına göre. yağışlı havalarda benim aracın amartisör takozundan gacır gucur ses geliyor direksiyon çevirirken. ancak ben virajlara aşırı sert giren birisiyim bundan dolayı olabilir. bir kaç başka astrada rastladım ama servis istersen değiştiririz dedi istemedim. trim sesini nasıl çözeriz bilmiyorum da dediğim gibi belki sizin alacağınız araçta olmaz. sol kapıdan biraz geliyor bir de sanruf açıkken arka lambanın ordan geliyor gibime geldi benim. onun dışında iyi yanları saymakla bitmez bende gs paket var donanım olarak epey iyi fiyatına göre. çarpışma önleyici 2 kez kazadan kurtardı. adas sistemleri çok iyi çalışıyor. yol tutuşu müthiş. esp inanılmaz ayarında çalışıyor.
şanzıman olarak çok keyif alıyorum ben. 2 den 3. vitese geçerken çok yavaş basıyorsanız gaza biraz bi titreme hissedebilirsiniz. diğer vites geçirlerini hissetmezsiniz. modlar arası geçişler çok belirgin. sürüş karakterini bariz şekilde değiştiriyor. trafiğe girdiğinizde eko mod arabayı baya rahatlatıyor süzülme modunu açıyor sürekli boşa atıyor arabayı. alıştığınız zaman yakıt tasarrufuna baya katkı sağlattırabilirsiniz. şanzumanda tek sevmediğim şey 30 kmh şi hızlarda dipgaz yaptığınızda vitesi 1 e atıp bir saniye bi afallıyor esp gaz kesiyor patiye
düğmesin diye aynı zamanda yüklü bi güç veriyor arabanın kafası karışıyor. 30 kmh lerde mümkünse diphwz yapmazsınız veya espyi kapatırsınız o da 50 kmh de otomatik devreye girer. şanzumanı da ben sırf eat8 diye tercih ettim psa grubunu. japon aisin firması üretimi. istanbul gibi bir yerde çift kavramalı şanzumanlar maliyet. tam otomatik eat taş gibi kafa rahattır o konuda. başka sorunuz olursa cevap veririm.
 
Tabii forum kuralları gereği iletişim bilgileri paylaşamıyoruz ancak buradan detaylı bilgi vereyim. Az yakması için uğraştığınızda sizi üzmez hakkını verir. Biraz gazlıyim dediğinizde üzer ama 😅. Belli başlı sorunları var ama ben hiç takmıyorum. Birisi birkaç yerden gelen TRIM sesleri. Bazen geliyor bazen gelmiyor kafasına göre. Yağışlı havalarda benim aracın amartisör takozundan gacır gucur ses geliyor direksiyon çevirirken. Ancak ben virajlara aşırı sert giren birisiyim bundan dolayı olabilir. Birkaç başka astrada rastladım ama servis istersen değiştiririz dedi istemedim. TRIM sesini nasıl çözeriz bilmiyorum da dediğim gibi belki sizin alacağınız araçta olmaz. Sol kapıdan biraz geliyor bir de sanruf açıkken arka lambanın oradan geliyor gibime geldi benim. Onun dışında iyi yanları saymakla bitmez bende GS paket var donanım olarak epey iyi fiyatına göre. Çarpışma önleyici 2 kez kazadan kurtardı. Adas sistemleri çok iyi çalışıyor. Yol tutuşu müthiş. ESP inanılmaz ayarında çalışıyor.
Şanzıman olarak çok keyif alıyorum ben. 2'den 3. vitese geçerken çok yavaş basıyorsanız gaza biraz bir titreme hissedebilirsiniz. Diğer vites geçirlerini hissetmezsiniz. Modlar arası geçişler çok belirgin. Sürüş karakterini bariz şekilde değiştiriyor. Trafiğe girdiğinizde eko mod arabayı bayağı rahatlatıyor süzülme modunu açıyor sürekli boşa atıyor arabayı. Alıştığınız zaman yakıt tasarrufuna bayağı katkı sağlattırabilirsiniz. Şanzumanda tek sevmediğim şey 30 kmh şi hızlarda dipgaz yaptığınızda vitesi 1'e atıp bir saniye bir afallıyor ESP gaz kesiyor patiye.
Düğmesin diye aynı zamanda yüklü bir güç veriyor arabanın kafası karışıyor. 30 kmhlerde mümkünse diphwz yapmazsınız veya ESP'yi kapatırsınız o da 50 kmh de otomatik devreye girer. Şanzumanı da ben sırf eat8 diye tercih ettim psa grubunu. Japon aisin firması üretimi. İstanbul gibi bir yerde çift kavramalı şanzumanlar maliyet. Tam otomatik eat taş gibi kafa rahattır o konuda. Başka sorunuz olursa cevap veririm.

Çok teşekkür ederim.
 
Yağışlı havalarda benim aracın amartisör takozundan gacır gucur ses geliyor direksiyon çevirirken

GS paket olmasından sebep bu durum.
Jantlar devasa, lastikler ince olduğu için mekaniği etkiliyor hemen. İyi ki değiştirmemişsiniz. Tekrarlayacak aynı sorunu çünkü.
Değiştirilme zamanı geldiğinde sesin daha çok etkilediğini fark edeceksiniz zaten.

2'den 3. vitese geçerken çok yavaş basıyorsanız gaza biraz bir titreme hissedebilirsiniz

PSA grubundaki bütün araçlar var bu. Geçen gün aynı motor ve şanzıman Corsa kullandım. 2024 modeldi, onda da vardı. Şanzıman konfor ve ekonomi odaklı olmuş. Güç transfer konusunda çok başarılı değil. Opel grubunda kafa karışıklığı oluyor, Peugeot grubunda tamamen salaklaşıyor bu şanzıman.
 

Geri
Yukarı