Başarılı Kurulum OpenCore 0.7.1- Ryzen 3600 MSI X570 Gaming Edge Wi-Fi- RX470 Big Sur 11.6.4

Herkese merhabalar. Elime yakın zamanda RX470 geçti ve heyecanla macOS kurulumuna giriştim. İlk olarak Monterey denedim ancak MSI board GRUB'u Monterey'de sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek olduğunu öğrendim ve nitekim de öyle oldu. Bir türlü kurulum ekranına gelemedim. Ardından Big Sur'a yöneldim. İlk denediğim EFI ile sonuç aldım ve sistemi kurdum. Kuruluma başlamadan önce gerekli kextleri edinip öyle başladım kuruluma. Her şey sıkıntısız kuruldu ancak bir tek ses konusunda sıkıntı çektim. İki gündür ALC1220 Codec'i tanıtmaya çalışıyorum ancak bir türlü beceremedim. Fix-hpet bile uyguladım ama nafile. En son Voodoohda'nın Big Sur'a yüklenme rehberini takip ettim ve sonuç aldım. Normalde voodoohda Big Sur ver üzeri için sağlıklı bir şekilde yüklenmiyor.
Voodoohda yı yükledikten sonra ses aygıtına baktım ancak hala ses aygıtı ALC1220 olarak görünmüyordu. Aktif ses aygıtlarında bu sefer Starship/Matisse HD Audio olarak gözüküyordu. Şu an için problem yok gibi. Optik ses çıkışından ses alıyorum ve mikrofon çalışıyor.

BIOS ayarlarım:
Above4g decoding: Enable.
IOMMU: Disable.
Memory Fast booth: Disable.
Super serial port com: Disable.
Secure Boot: Disable.
BIOS mode: UEFI.
Legacy USB: Enable.
Xhcı USB: Enable.
--BIOS son sürümdedir.

Calışan bileşen ve servisler
Çalışmayanı yazmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum sadece airdrop çalışmıyor. Yardımı geçen herkese teşekkür ederim.
Son olarak da High Sierra'da olduğu gibi bu sürümde de restrict events ile işlemci adını düzeltemedim. Sağlık olsun.

Ekran Resmi 2022-03-01 21.28.44.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı