Osmanlı İmparatorluğu 1. Dünya Savaşı'nı kazansaydı ne olurdu?

minky

Picopat
Katılım
18 Temmuz 2023
Mesajlar
368
Makaleler
2
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Osmanlı imparatorluğu 1. dünya savaşını kazansaydı nasıl bir alana sahip olurdu?
 
Balkanlarda yaşadığımız toprak kaybını telafi etmek amacıyla girmiştik. Haritadaki bölgelerde Almanlarla beraber hükmederdik galiba. Marshall yardımları sonrası Amerikan etkisi altında kaldığımız döneme benzer bir şeyi Almanlar bize yapabilirdi çünkü savaşı kazanmış olmak geri kaldığımız gerçeğini değiştirmiyor.

Şöyle bir search ufuk açabilir.
 

Dosya Ekleri

  • balkan savaşları öncesi Osmanlı Devleti ve Balkan devltlerinin sınırları tarihbilinci.com.png
    balkan savaşları öncesi Osmanlı Devleti ve Balkan devltlerinin sınırları tarihbilinci.com.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 111
Osmanlı Devleti zamanında sanayi inkılabı gibi devirmsel yeniliklere gitseydi ve kendisini geliştirtirip çağa uygun davranabilseydi (17.yy dan itibaren) hani emin olmak mümkün değil, kesin bir sonuç çıkarmak da mümkün değil ve devamlı olarak 17. yy dan itibaren bilgili yöntecilerin ve liderlerin etkisiyle 1.dünya savaşının olacağını/gireceğini/yapılacağını düşünmüyorum. Hani buna benzer savaş oldu diyelim muhtemelen savaşa yön veren ya da savaşın kurallarını belirleyen ülke olurdu.
Muhtemel senaryoda ise şuan Türkiye ya da Osmanlı Devleti, futbolun Real Madridi gibi bir şey olmak ihtimali çok yüksekti.
 
Osmanlı imparatorluğu 1. dünya savaşını kazansaydı nasıl bir alana sahip olurdu?

Şöyle düşünelim almanlar savaş başında Fransa'yı düşürüp İngiltere'ye barışa zorladı büyük ihtimalle İtalya'nın başına gelen bizim de başımıza gelirdi söz verilen toprakları alamazdık Arap isyanları artarak devam ederdi dünyada artan demokratik rejimler tekrardan yerini otoriter tek adam rejimlerine bırakabilirdi bu nedenle imparatorluk çökmeyebilirdi.
 
Ne olurdu bilmiyorum ama Yunanistan'ın olduğu yer tamamen Türkiye'nin olsa çok güzel olurdu. Ege denizi yerine Türkiye denizi derdik.
 
2. Dünya Savaşında malum kişiyle birlikte yargılanırdık. Türkiye Cumhuriyeti kurulmazdı ve ülkenin yönetim şekli değişmezdi. Gazi Mustafa Kemal Paşa bir komutan olarak kalırdı
 

Yeni konular

Geri
Yukarı