Oyun için 4 GB RAM Yeter mi?

Cihancan Gülcan

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2014
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, ekran kartı ve işlemci iyi olsa oyun oynamak için 4 GB RAM yeter mi? Merakımdan soruyorum. Zaten 4 GB RAM alsam daha sonra aynısından bir tane daha alırım. Aklıma da bu soru ekim aynın sistem tavsiyelerindeki ; Orta Seviye Oyun Sistemleri (Fiyat/Performans) kısmından geldi.
 
Rahatlıkla yeter. İleride para birikince bir tane alırsın yıllarca düşünmene bile gerek kalmaz. Benim 4150 olan sistemimde sadece 2 gb ram kullanılıyor şuan. (4 gb takılı)
 
Yeter bence. İlla oyun için oluyorsa ram fix var bir sorun olmuyor diye biliyorum. Yanlışım var ise kusura bakmayın.
 
Mesela: Call Of Duty Black Ops III 6GB Ram istiyor 4GB Ram oynatır mı?
Hocam bu konu yetmek ve yetmemekden ileri bir konu, maşallah bu sistemleri kuran bilgisayar mühendisleri o kadar ince düşünmüşler ki herşeyi GTA 5 i 512mb ramle bile oynayabilirsiniz.
Ama sorun, oyun 6gb rami aktif olarak kullanmak istiyorsa, ve siz sadece 512 mb rame sahipseniz, sürekli dosyaları ramden atıp harddiskden rame yeniden yükler, buda performansını 1000 de 1 ine (yada daha az) düşürür. Mesela ramin dosya aktarım hızlarının nanosaniye ile ölcerken harddiski milisaniye ile ölçüyoruz.

Aynı şey COD içinde geçerli, oyun aktif 6gb istiyorsa siz 4gb ile oynarsınız ama o 2gb sürekli transfer halinde olur ve performansınızı etkiler. Lakin 6 nın 4 üne sahipseniz en çok kullanılanları zekice ramde tutacağı için etkisi azalır ama en iyisi istediğini vermek.
 
Örnek olarak arkadaşım leptopu GTA 5 için gayet yeterli ve low ayarlarda 50-60 fps alıyor ama 15 dk sonra 4gb ram doldoğu için oyun çok fazla kasmaya başlıyor. 8gb ram ideal.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı