Oyunlarda GPU kullanımı aniden düşüyor ve kasmaya başlıyor

Katılım
8 Temmuz 2022
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, iyi Sosyaller.

Yeni nesil i5 işlemcili, 8 GB RAM ve GTX MX450 model ekran kartına sahip bir cihazım var. Hangi oyunu oynarsam oynayayım, olur olmadık yerde aniden bir takılmalar başlıyor. Oyunu oynatmayacak derecede takılıyor ve oyunu kapatsam dahi bilgisayar genelinde birkaç dakika boyunca bu donmalar devam ediyor.

Örneğin Call of Duty 2 oynuyorum. Sistemimin çok yeteceğini düşündüğüm bir oyun. Oyunu en yüksek grafiklerde oynuyorum ve hiçbir sorun yok, aniden bir donma geliyor üç dört dakikalık. Bu üç dört dakikayı beklersem oyun tekrar düzeliyor, eğer oyun donduğunda oyunu kapatırsam oyunu kapatmama rağmen bilgisayarda da genel bir takılma söz konusu oluyor.

Ancak oyunlara girmediğim zaman böyle bir sorun yaşamıyorum.

İlk kez böyle ilginç bir sorunla karşılaştım. Cihaz henüz yeni, bir senelik. Format mı atmalıyım, bir antivirüs uygulaması ile tarama mı yapmalıyım? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abiminde gtx 1650 ekran kartlı dizüstü bilgisayarı var ve tam güç kullanımını prize takılıyken alabiliyor. Laptop prizde değilken güç tasarruf moduna girdiği için arada fps düşüklülüğü olup yükseliyor. Laptop prize takılıyken oyun oynamayı deneyin.
 
1657576031791.png


Ayrıca GPU 630'lara kadar çıkıyordu. @Tuncay Kantarcı @Yiğitt35
 

Yeni konular

Geri
Yukarı