PC Hocası Goat G4 sistem LoL ve Valorant'ta 200FPS anca alıyor

İşletim sistemi
Windows 11

isotomil

Picopat
Katılım
21 Şubat 2024
Mesajlar
211
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba bugün PC hocası goat V4 sistemini aldım. Sistemin içinde.
Zotac 4070 Super ekran kartı / i5 14400F işlemci / 16 GB DDR5 RAM / 1TB SSD var.
Sisteme 32.750TL verdim iyi hoş fiyat performans sistemde ben neden bu kadar güçlü ve pahalı sayılabilecek bir sistemle 360FPS alamıyorum... LoL için az önce şakasız 150FPS ortalama ile oynuyordum. Valorant için de taş çatlasın 280leri görüyor ama genel olarak 200 civarında seyr ediyor. Bu durum normal midir? Ekran kartım güncel, işlemcim de güncel. Aygıt Yöneticisi'nden kontrol ettim + NVIDIA uygulaması yüklü. Ben bu işi anlamadım birisi bana yardımcı olabilir mi? İade etmiş olduğum Ryzen 5600 + 4060 8 GB sistem ile bu sistem nasıl aynı performansı verebilir?
 
Masaüstünde iken, görev yöneticisinde performans kısmına gelip, RAM kısmını seçip, ekran görüntüsü atar mısınız? MSI'ın BIOS menüsü basittir. Orada her ayarı rahatlıkla görebilirsiniz. Ben RAM'leriniz için XMP profil seçmediğinizi düşünüyorum.

Ayrıca,

1. Anakartınızın güncel BIOS sürümü 7E02v19. 18.04-2024 tarihinde çıkmış. Bir önce ki sürüm ise 7E02v18. Çıkış tarihi 23.01.2024. BIOS versiyonunuz bunlardan birisi değilse, Update etmenizi tavsiye ederim. Diğer arkadaşlardan da görüş alabilirsiniz. MSI'in BIOS Update işlemi de kolaydır. M-Flash yöntemini rahatlıkla yapabileceğinizi düşünüyorum. İnternette videoları mevcut.

2."Driver Booster" tarzı programları ben tavsiye etmiyorum. Tahminimce burada ki birçok kişide tavsiye etmeyecektir. Anakartınızın sitesinden gerekli dosyaları bulup, güncellemeleri manuel olarak yapabilirsiniz. (Chipset / On-Board VGA / On-Board Audio vb)

3. Ekran kartı Driver'ı içinde GeForce Experience kurup, onun içinden güncel sürüm geldikçe yükleyebilirsiniz.

4. Darboğaz olacaktır, ancak, Valorant'ı competitive tarzı ayarlarda oynarken, yani neredeyse her şey Low, yaklaşık FPS değerinizin daha yüksek olması gerekiyor.

Darboğaz testlerini kontrol edebilirsiniz. Bir kaçında şu değerleri göreceksiniz;

1080p --> CPU öncelikli: %45-52 bottleneck.
1080p --> GPU öncelikli: %18-25 bottleneck.

2K --> CPU Öncelikli: %40-43 bottleneck.
2K --> GPU Öncelikli: %10-13 bottleneck.

Yani 2K'ya geçtiğiniz zaman hiçbir şekilde bottleneck olmayacak diye bir şey yok. Ancak şu an yaşadığınız durumda aldığınız FPS değerleri düşük. Bu sadece bottleneck kaynaklı açıklanamaz. Gönderdiğiniz videoyu izledim. Her şey en düşük ayarlarda;

Min: 314
Ort: 375
Max: 448
%1: 221 değerlerine ulaşıyor. Siz ise Valorant'ta ortalama 200FPS aldığınızı yazmışsınız ilk mesajda. Arada ki fark yaklaşık 175 FPS.
 
Hocam sisteme güvenerek 280Hz Dell monitor de almıştım yeni bir monitör alamam. Ne yapsam bilmiyorum ya.
Hocam yeni bir monitör almak sizin için tercihiniz dışında kalıyorsa sanırım yapmanız gereken şey işlemcinizi i7 bir işlemci ile değiştirmek olucaktır. Ben ve formdaki arkadaşlar bir çözüm bulursak yazarız, konuyu takip edebilirsiniz.
 
Hocam ama i5 13400F ve 14400F gucsuz islemciler degil ki :(
Hocam inanın o konuya bende bir anlam getiremedim. Evet işlemciler güçlü işlemciler ama sanırım ekran kartlarımızın dengi değiller. En azından 2K bir ekrana geçince ekran kartı da daha çok güç harcayacağı için muhtemlen o denge problemi ortadan kalkmış oluyor.

@İsotomil hocam sizin 360Hz monitörü ben satın alabilirim.
Hocam ilan linki burda. Burdan bana ulaşabilirsiniz.
 
Hocam inanın o konuya bende bir anlam getiremedim. Evet işlemciler güçlü işlemciler ama sanırım ekran kartlarımızın dengi değiller. En azından 2K bir ekrana geçince ekran kartı da daha çok güç harcayacağı için muhtemlen o denge problemi ortadan kalkmış oluyor.

Hocam ilan linki burada. Buradan bana ulaşabilirsiniz.

Yemin ederim görmüştüm bu ilanı :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı