PC Hocası Venom V6 alınır mı?

SerhatÇil

Centipat
Katılım
4 Nisan 2023
Mesajlar
49
Merhaba,
Ben bu sistemi almayı düşünüyorum da taksitli olarak. Acaba bu sistemde 120mm soğutucu var. İleride bir sıkıntı çıkartır mı? Hava soğutucu ekleyemiyorum.
İlk defa bir AMD ekran kartlı sistem alacağım, RX 7700 XT'de coil whine sorunu ortaya çıkar mı ileride?
Corsair MP600 Pro NH yükseltmesi yapıp alacağım. Böyle sistem güzel mi oluyor?
6 ay taksit 36.428,70 TL oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konudan bağımsız bende bugün sipariş verdim SSD'yi 1 TB yaparak aldım sadece 2-3 değerlendirme videosunda bir sorun söylemediler lakin buradaki arkadaşlarında fikrini sizinle beraber almak isterim.
 
@SerhatÇil Güzel sistem. Alınır. SSD hariç yükseltmeye değer bir Anakart var. O da bütçenize bağlı. Corsair MP600 Pro NH iyi bir seçim. Coil Whine konusunu neredeyse her ekran kartında görebilirsiniz. Kesin olur denemez, kesin olmaz da denemez.
 
@Loyalty571 evet hocam anakart ile SSD arasında çok gidip geldim. DRAM'li SSD mi B650M-K anakart mı diye bütçem kısıtlı olduğu için. İşletim sistemini M.2 SSD'ye kuracağım için DRAM'li tek olarak MP 600 Pro nh var onu seçtim. Anakartı yükseltmeyi seçmememin sebebi ise 2 yıl işlemci yükseltmeyeceğim ve overclock yapmayacağım. RAM'lerde pek iyi değil aslında 2x8 ve CL değeri 40 ama idare eder şimdilik zaten 1080p oynamayı düşünüyorum. Soğutma için kule tipi soğutucular daha iyi bu bütçede ama kule tipi de seçilmiyor, mecbur 120mm almak zorundayım ne kadar idare eder bilmiyorum açıkçası.
Sizce DRAM'li SSD mi önemli yoksa B650M-K yapmak? Ya da SSD ve anakartı boş verip Team T-Force 32 GB(2x16) Delta RGB Black EXPO 5600MHz CL32 DDR5 RAM mi almak?
 
@SerhatÇil Şimdi eleye eleye sonuca varmaya çalışalım. Overclock yapmayacaksanız anakartı yükseltmek mantıklı değil. Bu Anakartın yuvaları sizin amaçlarınıza yeteceği için Anakartı eleyelim. SSD ve RAM kalıyor. Seçenekler arasındaki hiçbir RAM'i beğenmedim. CL32 5600 MHz de pek iyi değil. Yani tam anlamıyla iyi bir yükseltme yapmış olmuyorsunuz. SSD ise Anakart değişmediği sürece ellenmeyecek en iyi SSD'lerden. Hatta Anakart değişseniz bile kullanmaya devam edebilirsiniz. Bence SSD en iyi tercih. RAM yükseltmesi yapacağınız zaman elinizdeki 16 GB'ı satar, gecikmesi 10 ns veya aşağı bir 32 GB RAM seçersiniz.
 
@SerhatÇil Üstad merhaba. Ben de bu sistemi almayı düşünüyorum. Yarın son kez bir gaminggecesini ve donanım arşivinin tanıtacağı sistemi bekleyeceğim. Daha iyi alternatif çıkmaz ise bu sistemi alacağım. Yüksekte konusunda son kararın nedir görüntü olarak atabilir misin? Bir de bu sistemle nasıl bir monitör almak gerekir sizce, 1080p, 2k?
 
Ben de yarın akşam sipariş vereceğim. SSD yükseltmesini yaptım. Aklımda sıvı soğutucuyu ileriye dönük olarak yükseltip yükseltmemek var, ne düşünüyorsunuz?
 
Konuyu tazeliyorum alacaklar arkadaşlar için tavsiye vermek istiyorum. Ürünü çarşamba günü 3 gibi sipariş ettim 2 günde montajlanıp bursaya evime 1 günde geldi yani bugün elime aldım. Ekran kartı demonte geliyor ve gayet güzel korumuşlar test fotoğraflarını masaüstünden silmemişler ve görmem içinmiş çok şaşırdım testleride yapılmış SSD yükseltmesi yaparaktan aldım.
 
Konuyu tazeliyorum alacaklar arkadaşlar için tavsiye vermek istiyorum. Ürünü çarşamba günü 3 gibi sipariş ettim 2 günde montajlanıp bursaya evime 1 günde geldi yani bugün elime aldım. Ekran kartı demonte geliyor ve gayet güzel korumuşlar test fotoğraflarını masaüstünden silmemişler ve görmem içinmiş çok şaşırdım testleride yapılmış SSD yükseltmesi yaparaktan aldım.
Windows kurulu şekilde mi yolladılar hocam. Kasa içi işçilik nasıl? Sıvı soğutucuyu falan güzel takmışlar mı? Kasa içi ve genel foto atabilir misin?

Bugün bende PC Venom v6'yı aldım. Bende alacaklara tavsiye ederim. Sadece ben yükseltmek için SSD'yi Corsair MP600 Pro nh aldım, ısınma sorunu ile karşı karşıyayım. Mecbur SSD soğutucu almam gerek oyunlarda 74 dereceyi buluyor.
SSD sıcaklığı mı? Ben ssdyi goodram olarak değiştirmeyi düşünüyordum.
 

Geri
Yukarı