PC varken konsol almak saçma mı?

Saçma değil. Asıl oyun yeri konsoldur zaten. PC normal de iş içindir. Ancak yıllar içerisinde bu evrim geçirdi. Oyunculuk hızla arttığından dolayı donanım üreten firmalar da ellerini avuçlayarak girdi bu işlere ve böylece konsolun önü kapatılmaya çalışıldı. Bir nevi başarılı oldular.

Konsol alırsın, seni 10 sene götürür. Normal de sudan ucuz bir cihazdır. PC alırsın her 3-4 sene de bir parça parça yükseltmek zorunda kalırsın. Ayrıca oyunlar ilk önce konsollara çıkar ve bu yüzden sorunsuz çalışır. Daha sonra PC'ye port edilir.
 
Burada pahalı olduğuna bakmayın yurt dışında bu cihazlar 300 400 dolar tam bir fiyat performans her oyun PC'den oynanacak diye bir şey yok konsolda oyun oynamanın hissi başka.
 
Konsol piyasasından bahsediyorum.

Tamam.

İyi bir PC'niz varsa dediğiniz doğru. Ancak mesela gidip 3050'li veya 1650'li PC'dense Xbox Series S veya X almak uzun vadede çok daha mantıklı. Bir kere XSS'in fiyatına onun kadar performans verebilecek hiçbir PC dizemezsin. Ayrıca 4-5 sene boyunca çıkacak tüm oyunları tamamiyle stabil ve akıcı FPS değeriyle(PC'deki 30FPS gibi değil daha stabil) oynuyorsun. Ay kaldıracak mı ay hata verecek mi vs derdi olmuyor. Yani iyi bir sistem dizilemiyorsa şu anda en ekonomik seçim Xbox Series konsollarıdır bence. 10 bin TL'ye ithalatçı garantili alınabiliyor şu anda ve emin olun stabilite ve saf oyun olarak o fiyata 4-5 sene götürecek PC zor.

Haklısınız fakat PC çok daha iyi.
 
Tamam.



Haklısınız fakat PC çok daha iyi.
Tabii ki de öyle hocam.Zaten konsolların asıl amacı full performanstan ziyade basit ve sorunsuz bir şekilde uzun yıllar boyunca tüm çıkacak oyunları oynatmasıdır ve bu yüzden de daha optimize edilmiş ve az güçle çalışan parçalarla donatılmıştır.Ben mesela kendimden örnek vereyim:Uzun yıllarca kolaylığı ve uzun ömürlü oluşundan ve bütçe kısıtlılığından konsol kullandım ve alışkanlığım bu yönde gelişti,şimdi bütçem var ancak yine de konsolla devam ediyorum.Full performans aramayan,fps dert etmeyen veya zamanı oyunlar icin cok olmayan insanlar özellikle yurtdışında konsola çok yöneliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı