PS5 vs RTX 3060 sistem

Ponska

Zeptopat
Katılım
19 Nisan 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, başta GTA 6 olmak üzere RDR 2, GoW, TLOU tarzı hikayeli oyunlar için bir cihaz almak istiyorum.

Önümde iki seçenek var ya elimdeki eski PC'yi verip üstüne 13750 TL vererek tüm parçaları ASUS TUF serili RTX 3060 12 GB ekran kartlı bir bilgisayar alıp 1080p oyunculuğu hedefleyeceğim ya da 17100 TL'ye çift kollu PS5 Slim alacağım. İkisinin de garantisi yok daha doğrusu PS5 Slim ithalatçı garantili, ikisini de deneyip test ederek alacağım sizce hangisi mantıklı olur? Bilgisayarım i7 4790 - 12 GB RAM - GTX 750 yani eski bir PC alacağım bilgisayar ise kasadan tutun PSU, anakart, ekran kartı her şey ASUS TUF serisi kaliteli bileşenlerden oluşmakta, yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben PC kullanıcısı olarak PS5 diyorum. Optimizasyon sorunu yok, mağazası TL’den satış yapıyor, Plus üyeliğinde sınırsız sahip olacağın oyunlar veriliyor, fan sesi yok, exclusive oyunları var. Sadece oyun için kesinlikle PS5.
 
Komple 2. el PC almak çok daha riskli ancak her parçayı ayrı ayrı düzgünce test edebilirseniz PC derim. Mod desteği, her ne kadar haz etmesem de korsan imkanı, bir parçanın yetmediği yerde elindekini 2. el olarak satarak daha ucuza yükseltme yapabilmek gibi bir ton artısı var. PC üzerinde yapabileceğiniz oyun dışındaki şeyleri de unutmamak lazım.

Şahsen konsolun erken GTA 6 oynatacak olması dışında bir avatajını görmüyorum. Eğer hiç PC'den anlamayan ve "tak-çalıştır" cihaz arayan birisi olsanız belki derdim ama bence sizin durumunuz için hiç gerek yok.
 
PC kullanicisiyim fakat PS5 daha mantıklı geliyor söylediğiniz oyunları rahat oynatır ve mağazası TL ile satış yapıyor PC'deki oyunlardan bazen daha düşük fiyata alabiliyorsunuz o yüzden PS5.
 
Öncelikle alacağınız her iki cihazda da oynayacağınız oyunlar en önemli kriter olacaktır. PS5'de PS özel oyunlarının ve GTA 6'nın ilk günden oynanma avantajı var. Oyunlardan sonra diğer önemli kritere yani performansa bakarsak da PS5 daha iyi performans verecektir. Elbette PC'nin yama ve korsan avantajları da var, karar sizin.
 
Gerçekten bu kadar çıkıyor mu? Varsa videosu merak ettim.

Hocam son çıkan Horizon oyununu örnek verelim. Açıklanan sistem gereksinimleri 3070 için ve PS5'in kalitesinde oynatması için gereken düzeydeydi. Dediğim gibi optimizeyle ilgili bir şey. Bu verdiğimde mesela 3070 kare hızı farkını saymazsak grafiksel olarak PS5 ile aynı durumlarda seyrediyor. Mesela Hogwarts Legacy'de PS5 geçiyor 3070'i.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ben PC kullanıcısı olarak PS5 diyorum. Optimizasyon sorunu yok, mağazası TL’den satış yapıyor, Plus üyeliğinde sınırsız sahip olacağın oyunlar veriliyor, fan sesi yok, exclusive oyunları var. Sadece oyun için kesinlikle PS5.
Bende 3060'lı sistem yerine ps5 alınmasını mantıklı bularak bu arkadaşa bi nebzede olsa katılıyorum ancak optimizasyon sorunu yok kısmının yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Günümüzde çoğu firma konsol veya pc fark etmeksizin optimizasyon yapma konusunda mısırlı kabilelerle eş durumda gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı