PUBG FPS Düşüş Sorunu

BlackGoldII

Hectopat
Katılım
27 Aralık 2013
Mesajlar
29
Merhaba arkadaşlar, sorunumu direkt anlatıyorum. Ekran kartı veya işlemciden şüphelendiğim oyunlardaki FPS drop için bir deneme yanılma gibi bir şey yaptım. Tam FPS'in drop olup oyunun takıldığı yerde güç kaynağı ve harddiskten gelen seslerinde aynı anda kesildiğini fark ettim. Fakat sorunum PSU'dan mı, yoksa HDD'den mi olduğu konusunda ikilemdeyim. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • PSU: EVGA 500W 80PLUS
  • HDD: TOSHİBA P300 1TB
Her iki bileşende 1 ayını doldurmadı sayılır şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner'la test ediyorum zaten ve önceki g3258'de olduğu gibi darboğaz kaynaklı değil. Şöyle diyim fps drop olduğunda ekran kartı kullanımı %99'dan %70 bazen ise %0'a düşüyor fakat işlemci kullanımında bir değişim olmuyor maksimum %80.
İ5 4460
Msi Gtx 960 L.E
Msi H97M-G43
Gskill 8gb 1333mhz
Ve birde bu evga psu'yu kullanmaya başladığımdan beri REALTEK HD AUDİO sürücüsü bilgisayarımda sesin gelmemesine neden oluyor.
@Ali Enes Aydemir
@God is Busy

Güncelleme
PUBG'yi HDD'den SSD'ye taşıdım oyuna girdim fakat sonuç aynı nerde fps drop olsa psu'nun sesi o an kesiliyor.

Güncelleme 2
Biraz daha düşündüm bu sorun üzerine ve psu'nun fps droplara ve ses sürücüsündeki sorunlara bi şekilde yol açabiliceği fikri saçma gelmeye başladı.
Fakat psu'yu kullanmaya başladıktan sonra başıma gelmeye başladı hepsi.
Yardımlarınızı bekliyorum @Recep Baltaş @Ali Güngör

Güncelleme 3
DDU ile ekran kartı sürücülerini komple silip yeniden yükledim ve sorunum aynı şekilde devam etmekte.
 
Dengesiz güç veriyor olabilir. Anakartın seni uyardımı bu konuda ? Güç kaynağından şüpheleniyorsan başka bir güç kaynağıyla dene sorun devam ediyorsa başka bir ekran kartıyla dene.
 
Dengesiz güç veriyor olabilir. Anakartın seni uyardımı bu konuda ? Güç kaynağından şüpheleniyorsan başka bir güç kaynağıyla dene sorun devam ediyorsa başka bir ekran kartıyla dene.
Anakarttan yana uyarı olarak pek anlayamadım bu konuda ne demek istediğini fakat taktığımdan beri ses sürücüleri gidip geliyor. Eklemeyi unuttum güç kaynağından yük altında rahatça duyulabilcek şekilde cızırtı sesi geliyor.
Bugün bi arkadaşta rica edip deniycem eski güç kaynağımla.
 
Güç kaynağı ekran kartının ihtiyaçlarını karşılayamıyor olabilir. Tozdan kaynaklandığını düşünüyorsan temizlemeyi dene, değildir diyorsan ve garantisi varsa servise, yoksa evin en ücra dolabına yollamanı öneririm.
 
Güç kaynağı ekran kartının ihtiyaçlarını karşılayamıyor olabilir. Tozdan kaynaklandığını düşünüyorsan temizlemeyi dene, değildir diyorsan ve garantisi varsa servise, yoksa evin en ücra dolabına yollamanı öneririm.
Eski güç kaynağım 18A+18A 12V kanalından güç veriyordu fakat fanı rahatsız ediyor diye değiştirdim şuanki evganın garantisi daha 3 yıl var ve 12V kanalından 480W güç veriyor. Sistemime 480W fazla bile sadece psu dengesiz veriyor diye düşünmeye başladım

Güncelleme 4
Uzun uğraşlar sonucu sorunun ekran kartından geldiğini buldum. Arkadaşımın sistemine taktım ve pubg'ye girdim yük bindiği anda coil whine olduğunu anladığım cızırtı sesi gelmeye başladı. Ve onun ryzen 3'lü sisteminde de fps droplar rahatsız edecek şekildeydi. Şu an sistemimi monte etmeden sesleri incelemek için dışarda bıraktım. PUBG'ye girince coil whine sesi geliyor gpudan kulağımı psuya dayadığımda ise benzer coil whine sesinin psudanda geldiğini duyuyorum fakat dışardan sadece gpu'nun cızırtı sesi duyuluyor. İkilemde kaldım, ekran kartının garantisi bitti napmalıyım ve psudan çok çok azda olsa yükte gelen cızırtı sesi psu'nunda sorunlu olduğunu gösterir mi yoksa ekran kartından dolayı mı yapıyor bu sesi ? @Ali Güngör @Recep Baltaş yardımlarınız çok önemli teşekkür ederim
 
Ram kullanımında pek bi sıkıntım yok yerine göre değişiyor map'in sorunum ekran kartı artık kesinleşti. Fakat coil whine gibi bir sorun olmasına rağmen çok fazla fps drop oluyor arkadaşın 1060'lı sisteminde sıkıntı yok kendi kartıyla fakat benimkini takınca droplar rahatsız edecek şekilde. Ve 960'ı benchmark'a tabi tuttuğum zaman tıslama sesi gibi bir ses gelmeye başlıyor karttan.

Güncelleme 5
İnternetten coil whine seslerine baktım ve benimkiyle yakından uzaktan alakası yok. Karta yük binince ıslık değil de sanki eski elektrik direklerinden gelen ince sesle çok benzer ıslık gibi değil de daha çok "zzzzzzzz" şeklinde sanki akım geçiyor gibi bir ses ve her oyunda fps dropların olması da cabası. Şuan ne yapmam gerek cidden kafam çok karıştı. Kart artık çöp müdür yoksa tamir edilebilir mi bilemiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı