R5 5600 Turbo frekansa çıkmıyor

BeKoO41

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2021
Mesajlar
119
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
b450m s2h
İşlemcimi yeni aldım, B450M S2H anakartta kullanıyorum, ben de tabii ilk iş bir stres testi yapmak istedim. CPU-Z'den testi başlatıp Afterburner ve Core Temp üzerinden sıcaklıkları kontrol ediyorum. İlk testte işlemci 51 dereceyi geçmeyince baktım 3500MHz'da çalışıyordu, sonrasında CPB'yi açmadığımı fark ettim ve onu açtım. Fakat stres testinde bu sefer MHz değerleri 3799-3850 sabit ve çok nadiren 4450'ye çıkıp geri iniyor (işlemci %100 yükte). Kısaca 3824MHz takılı ve geçmiyor ve işlemciyi halen daha Full frekansa sokup ısıtamadım. Yalnız sorun şurada, oyuna girdiğimde Boost frekanslara yükseliyor işlemci ve %50 yükte falan 60 derece görüyor. Stres testinde bir problem var, Boost frekansa çıkmıyor işlemci. CPU-Z ortalama stress puanı 4050-4100. İşlemcinin tam yük ısılarını not edeceğim edemedim bir türlü yüke girmediği için.
 
İşlemcimi yeni aldım, B450M S2H anakartta kullanıyorum, ben de tabii ilk iş bir stres testi yapmak istedim. CPU-Z'den testi başlatıp Afterburner ve Core Temp üzerinden sıcaklıkları kontrol ediyorum. İlk testte işlemci 51 dereceyi geçmeyince baktım 3500MHz'da çalışıyordu, sonrasında CPB'yi açmadığımı fark ettim ve onu açtım. Fakat stres testinde bu sefer MHz değerleri 3799-3850 sabit ve çok nadiren 4450'ye çıkıp geri iniyor (işlemci %100 yükte). Kısaca 3824MHz takılı ve geçmiyor ve işlemciyi halen daha Full frekansa sokup ısıtamadım. Yalnız sorun şurada, oyuna girdiğimde Boost frekanslara yükseliyor işlemci ve %50 yükte falan 60 derece görüyor. Stres testinde bir problem var, Boost frekansa çıkmıyor işlemci. CPU-Z ortalama stress puanı 4050-4100. işlemcinin tam yük ısılarını not edeceğim edemedim bir türlü yüke girmediği için.

Hocam o zaten OC performansıdır yani BIOS'tan vesaire işlemcini overclock yapmanız gerekir ancak iyi bir soğutucunuz yoksa önermem.
 
Hocam o zaten OC performansıdır yani BIOS'tan vesaire işlemcini overclock yapmanız gerekir ancak iyi bir soğutucunuz yoksa önermem.
Dostum boost frekans zaten her işlemci de olan ve işlemcinin yükselebileceği bir değerdir ben oc'den bahsetmiyorum senin dediğin apayrı bir şey
 
Dostum Boost frekans zaten her işlemci de olan ve işlemcinin yükselebileceği bir değerdir ben OC'den bahsetmiyorum senin dediğin apayrı bir şey.

Şimdi anladım hocam sorununuzu ancak bilmiyorum maalesef başka bir konuda CPB modunu Auto'ya pboyuda enable yaptığınızda olacağını söylemiş ancak PBO'yu anakartınızın destekliyor olması lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı