R7 5800X'in oyunlarda 85 dereceye ulaşması normal midir?

Hocam Afterburner üzerinden OSD açın ve direkt oyun oynarken ki sıcaklıklara bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maksimum değere oyunda değil de Alt Tab açarken de geçmiş olabilir.

Ki frekans kısmıyor anladığım kadarı ile, 83 derece olmasında bir sıkıntı olmaz.
Şuan farklı iki oyunda daha denedim. Atomic heartda 77-78, Alan Wake 2 de 75-76'yı görüyor anladığım oyundan oyuna değişiyor, artık Cyberpunkda idare edicem. Tekrar dediğinide deniyeceğim. Yardımın için teşekkür ederim.
 
Şu an farklı iki oyunda daha denedim. Atomic heartda 77-78, Alan Wake 2 de 75-76'yı görüyor anladığım oyundan oyuna değişiyor, artık Cyberpunk'da idare edeceğim. Tekrar dediğini de deneyeceğim. Yardımın için teşekkür ederim.

Sıcaklıklar gayet iyi.

Sıkıntı olmaz bu değerlerde. Kullanın gitsin.
 
Hava akışı konusunda iyi bir kasam var, onlardanda değil sorun. Benim anladığım ve araştırdığım kadarıyla Ryzen 7 5800X çok ısınan ve ani ısınan bir model.

Isınma ilerleyen zamanlarda yanma gibi sorunları yaratabilir ya işlemciyi değiştirin ya da kasa tozluysa kasayı hava ile temizletin başka aklıma bir şey gelmiyor bir de sıvı soğutma olabilir.
 
Isınma ilerleyen zamanlarda yanma gibi sorunları yaratabilir ya işlemciyi değiştirin ya da kasa tozluysa kasayı hava ile temizletin başka aklıma bir şey gelmiyor bir de sıvı soğutma olabilir.

Çoğu işlemci belli bir dereceden sonra kendisini korumak için sistemi kapatıyor. Yanma gibi problemler kalmadı pek.
 
Yine de arkadaş ani ısınan bir model olduğunu söylemiş bir anda bilgisayarın kapanması kötü olur değiştirmesi gerek hep tekrarlanırsa.

Gerekmez.

75-85 derece stabil çalıştığı müddetçe ne kapanır ne de başka bir sorun olur çatır çatır kullanıyor.

Ha sıcaklığından memnun olmaz ona uygun soğutucu alır yola devam eder.
 
Bilgisayarı yaklaşık 3 ay önce topladım ilk topladığımda The Last of Us part ı gibi oyunlarda bile Max 75'i görürdü bu sorun başlayalı 1 ay oldu. Macun'da sıkıntı olduğunu düşünüp yeniledim fakat gene aynı.-

Şu an değil de, şubat gibi alabilirim o zamana kadar sıkıntı olmaz umarım.

Kanka Dark frezer X128 iyidir ondan al kule tipi. Bende de stok fan ile Last of Us part 1 de 100 dereceleri görüyordu. Bu soğutucuğu kullanıyorum şu an 68 derecenin üstüne hiç çıkmadı şu an. Hem de hiçbir oyunda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı