R9 290X veya 780 Ti

YasirHoca

Kilopat
Katılım
8 Nisan 2014
Mesajlar
2.027
Makaleler
5
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, yeni bir ekran kartı alacağım. Bütçem 1700 tl civarlarında max. 2000 tl zorlayabilirim. 2 kart arasında kaldım, sizce 1700 liraya powercolor pcs+ r9 290x mi almalıyım? Yoksa 2 bin tl ye çıkarak asus gtx 780 ti mi almalıyım ?

Not: Kart sadece oyun amaçlıdır 1920x1080 çözünürlükte kullanılacaktır.

@Silinen üye ve @Akif sizlerin tavsiyesini almak isterim.
 
Evet, sadece oyun amaçlı rander olarak kullanmayacağım. Fakat eski kartım: amd r9 290 sapphire idi ısınma sorunu ve ekran kararması sonucu bugün malatya vatan bilgisayara götürdüm, ordada test ettik aynı ısı değerleri ordada oldu. Oyunları en düşük ayarlarda açtığım halde kart 79 dereceyi gördü üstelik kasanın yan kapağı açık olduğu halde. Bu yüzden amd den korkuyorum açıkcası.
 
AMD'den neden korkuyorsunuz? Sapphire R9 290 çok iyi bir soğutmaya sahip. Belli ki kartta bir sorun var. AMD ile alakası olduğunu sanmıyorum.
 
Kartta herhangi bir sorun yok vatanda kartın aysından denedik aynı sorun o karttada oldu. Zaten AMD yi kötülemiyorum ben burda alırsamda amd almak istiyorum fakat bu sapphire olmayacak power color pcs+ almayı düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı