RAM'in oyunlara çok etkisi var mıdır?

Sorunun ısı ile alakalı gibi. Neredeyse boşta olan sistemin 62 derecelerde çalışması iyi bir değer degil. Kaliteli bir termal macun alıp CPU ve GPU' nun termal macunlarının yenilenmesi gerekiyor.
Sanırım sorun gerçekten ısı. Ekstra soğutucu ile kullanıyorum ama artık termal macun yenileme zamanı gelmiş sanırım. Önerebileceğiniz bir termal macun var mı?
 
RAM'iniz günümüz oyunları için yetersiz. Atıyorum 8 ya da 12 olsaydı, 16 GB'lik RAM'e geçtiğinizde çok bir fark yaşamazdınız ama bundan geçiş yaptığınızda FPS dropları ortadan kalkar. Yükseltmenizi tavsiye ederim.
 
DDR4 ve bu şekilde 2400 mü yoksa 1200 mü tam anlayamadım.
Eki Görüntüle 375545

Henüz 2 gün önce format atmış bulunmaktayım. Her şeyi sıfır ve temiz kurdum. Fifa' da sürekli 30 FPS değil ancak maçın ilk yarısı geçtikten sonra falan düşüyor. Ara sahneler, örneğin pozisyon tekrarı veya oyuncu değişimlerinden sonra tekrar 60 FPS olup sonra yine düşüyor bir kaç dakika içinde. Oyunu ekran kartıyla açıyorum bu arada. Termal macunu hiç değiştirmedim Laptop' u alalı 2 yıla yakın oluyor.
İlerleyen zamanlarda SSD ve RAM yükseltmesi yapmayı planlamaktayım arkadaşlar. Bu iki parçanın farkını hissedeceğimi düşünüyorum.
Ayrıca şuan sadece Opera' ve 6,7 sekme açıkken sıcaklık 62 küsur derecelerde seyretmekte.
Belli bir süre zarfından sonra sorun yaşıyorsan bu sıcaklıkla alakalı olma ihtimali yüksek. Diğer arkadaşların yazılarını okudum evet ram etkili ancak öncelikle fan temizliği ve termal macun değişimine gitmeni öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı