Rampage Victory kasa hava akışı için fan eklemek çözüm olabilir mi?

Ertunga121

Decapat
Katılım
6 Ekim 2021
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Elimde Rampage victory model kasa var. Normalde bu kasada önde 3 arkada 1 tane fan var fakat benim aldığım modelde 1 ön 1 arka fan var. Oyun oynarken CPU GPU 70 dereceleri görüyor, yan camı çıkarınca ikisi de 60 dereceye düşüyor. Hava akışında sıkıntı var kısaca. Ben bu kasaya 2 adet fan alıp ön kısma taksam bir etkisi olur mu? Kasa görselini bırakıyorum aşağıya.

1716282722245.png


1716282750859.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Etkisi olur.

Ama camı açtığınız kadar olmaz

Sebebi de camı açtığınızda bileşenleriniz dış hava ile direk temasa geçiyor. Siz fan eklediğiniz zaman dışardan havayı içeriye ne kadar iyi verip içerdeki sıcak havayı da ne kadar iyi tahliye ederseniz. Sıcaklıklarınız o kadar düşer.

Alta 1 fan takmanız ekran kartına faydası, üste 1 fan takmanız işlemciye faydası ortadaki fanın da her ikisine de faydası olur. Burda sorun şu siz fan eklediğinizde içerdeki hava artacaktır bu sebeple egzoz fanına binen yükte artacaktır.
İşlemcinizde soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz
 
Son düzenleme:
Etkisi olur.

Ama camı açtığınız kadar olmaz.

Sebebi de camı açtığınızda bileşenleriniz dış hava ile direk temasa geçiyor. Siz fan eklediğiniz zaman dışarıdan havayı içeriye ne kadar iyi verip içerdeki sıcak havayı da ne kadar iyi tahliye ederseniz. Sıcaklıklarınız o kadar düşer.

Alta 1 fan takmanız ekran kartına faydası, üste 1 fan takmanız işlemciye faydası ortadaki fanın da her ikisine de faydası olur. Burada sorun şu siz fan eklediğinizde içerdeki hava artacaktır bu sebeple egzoz fanına binen yükte artacaktır.
İşlemcinizde soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz.

AMD stok soğutucu kullanıyorum.
 
Anladım.
İşlemci ve ekran kartı modeliniz nedir.

Sormamım sebebi fan ve soğutma blokların yapısını öğrenmek istediğim için.
 
Termal macun bakımı ne zaman yapıldı.
 
Tamam o zaman kasa havalandırmasını yaparken egzoz fanına takviye yapmıyacaksak ilk önce 1 adet fan alarak bu işe başlamak lazım.

3 adet fan egzoz fanına fazla hava gönderebilir bu da içerde çok hava kalmasına sebep olabilir sonuç olarak da gene sıcaklıkları düşüremeyiz.

1 tane alıp ortadakinin altına takın üstüne değil. Amaç alttan temiz havayı verip sıcak havanın akış yönünü çapraz bir şekilde egzoz fanına yönlendirmek. Duruma göre bakılır ve 1 fan daha alabilirsiniz ama egzoz fanınız yetersiz kalabilir. Mantıken düşündüğünüzde de 3 adet fana 1 adet fan düşürmüş olucaz.

Kademe kademe hava akışını geliştirirsek iyi verim alırız.
 
Son düzenleme:
Tamam o zaman kasa havalandırmasını yaparken egzoz fanına takviye yapmayacaksak ilk önce 1 adet fan alarak bu işe başlamak lazım.

3 adet fan egzoz fanına fazla hava gönderebilir bu da içerde çok hava kalmasına sebep olabilir sonuç olarak da gene sıcaklıkları düşüremeyiz.

1 tane alıp ortadakinin altına takın üstüne değil. Amaç alttan temiz havayı verip sıcak havanın akış yönünü çapraz bir şekilde egzoz fanına yönlendirmek. Duruma göre bakılır ve 1 fan daha alabilirsiniz ama egzoz fanınız yetersiz kalabilir. Mantıken düşündüğünüzde de 3 adet fana 1 adet fan düşürmüş olacağız.

Kademe kademe hava akışını geliştirirsek iyi verim alırız.

RAMPAGE 6C-121 1x120mm RAINBOW FAN fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da şu nasıldır dostum iş görür mü?
 
Giriş seviye bir fandır. Her halükarda iş görür ama öyle püfür püfür hava vermez. Egzoz fanı olarak ne kullanıyorsunuz.
 

Geri
Yukarı