İnceleme Redrogan K617 Fizz

Merhaba. Gençer Gaming'ten daha yeni aldığım Redrogan K617 Fizz klavyesini sizlerle birlikte inceleyeceğim. Klavye 2 günde geldi. Klavye öncelikle en iyi özelliklerinden biri Türkçe ve Hotswap klavye olması ki zaten piyasada %60 Türkçe hotswap klavye bulmak zor. Benim bu klavyeyi alma sebeplerinden biri de bu.

20240210_114116.jpg


Kutu İçeriği

Kutu içeriğinde Type-C'den USB'ye dönen kablo, 4 adet yedek Switch, tuş ve Switch çıkarma aparatı, garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve stickerlar çıkıyor.
20240211_193503.jpg

RGB

Eğer RGB'ye çok önem veriyorsanız kesinlikle klavyeyi almalısınız çünkü 21 tane RGB modu var ve bu modları uygulamasından özelleştirebiliyor, hatta uygulamasından opaktlığını ve hızını ayarlayabiliyorsunuz. Uygulamasını diğer ana başlıkta anlatacağım.

Modları klavye üzerinden değiştirmek için "FN+Alt Gr" kombinasyonunu uygulamanız gerekiyor. Işığı kapatmak için ise "FN+Ö" (Türkçe klavyeye göre) kombinasyonunu uyguluyorsunuz. Zaten aynı işlemleri uygulama üzerindende yapabilirsiniz.
20240211_191630.jpg

Uygulama ve renk ayarları

Uygulama üzerinden makro atayabiliyor ve renk modlarını ayarlayabiliyorsunuz. Yukarıda dediğim gibi 21 tane mod var ve bu 21 mod ayarlanabiliyor.

Uygulamayı indirmek için Redrogan kendi sitesine girip "K617 Fizz" olan klavyeyi seçip "Software" yazan yere tıklıyorsunuz. Programı kurduktan sonra karşınıza 3 adet profil çıkıyor. Eğer Profile 1 seçerseniz profile 1'de seçtiğiniz ayarlar uygulanır. Işık hızını ve opaktlığınıda alttaki çubuklardan ayarlayabiliyorsunuz.

Makro kısmını pek anlamadım fakat Klavye RGB olarak bence gayet bol olmuş.


1707826396261.png


1707826451109.png

Switch kalitesi (Önemli)

Klavyede her şey güzel gözüküyor ancak Switch kalitesinde marka maalesef kısmış. Klavyede ilk aldığım anda yay sesi gelmeye başladı. Ben kulaklık kullanmayan birisi olduğum için beni oldukça rahatsız ediyor. Uzun süre kalkmadan kullansam klavyeyi kıracağım sanki o derece yay sesi var.

Redrogan kendi kullandığı Switch'leri kullanıyor. İçinden çıkan Switch çıkarma aparatı ile sakın Switch çıkarmayı denemeyin ben denedim 1 Switch feda ettim. Pense ile rahat çıkıyor pense kullanarak çıkarmanızı öneririm.

Eğer mümkünse 3 pin uyumlu Switch ile değiştirmenizi öneririm.


20240213_152014.jpg

Tuş ve Kasa kalitesi

Kasa ve tuşlar plastik olarak üretilmiş. Ancak klavyede 2 tuşun basınca algılamadığını fark ettim bence bu da ayrı bir eksi olarak sayılıyor. Aldığım siteye yazdığımda garantiye gönderebiliriz demiştiler. Ben garantiden anca gelir diye daha göndermedim. Gönderirsem güncellerim.

20240213_152124.jpg

Genel değerlendirme (bana göre)

RGB 9/10
Kalite 7/10
Switch 3/10
F/P 6/10

Ortalama puanım: 6.5/10


Klavye genel olarak fiyatına göre biraz pahalı. Switch'leri kaliteli olsaydı değebilirdi. 2 tuşun çalışmaması beni bayağı üzdü. Ben AliExpress'ten Switch sipariş ettim. (Gateron G PRO Red Switch) Switch'ler gelince Switch'leri değiştirip bozulana kadar kullanırım gibi gözüküyor. Eğer klavye hakkında sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
2 tuş algılamıyor demişsiniz. Switch kaynaklı bir sorun mu yoksa PCB mi zarar görmüş?

Sanırım PCB zarar görmüş. Switch'ini değiştirdiğim halde çalışmıyor.

Klavyeyi modladım. Tape mod ve Foam mod yaptım. Ses bayağı toklaştı lakin hala yay sesi var. Switch'ler gelince aradaki farkı atarım.

Modlamadan önce: file:///C:/Users/salih/OneDrive/Belgeler/Ses%20Kay%C4%B1tlar%C4%B1/Kay%C4%B1t%20(2).m4a

Modladıktan sonra: file:///C:/Users/salih/OneDrive/Belgeler/Ses%20Kay%C4%B1tlar%C4%B1/Kay%C4%B1t%20(4).m4a
 
Son düzenleme:
İlerleyen zamanlarda yay sesi ortaya çıkar mı veya rahatsız eder mi?

Klavyeyi ilk kullandığım anda yay sesi geldi zaten. Çok rahatsız edici bir yay sesi var ancak ben klavyeyi modlayarak yay sesini azalttım fakat buna rağmen hala yay sesi geliyor. Mümkünse Switch değiştir eğer alacaksan.
 
Klavyeyi ilk kullandığım anda yay sesi geldi zaten. Çok rahatsız edici bir yay sesi var ancak ben klavyeyi modlayarak yay sesini azalttım fakat buna rağmen hala yay sesi geliyor. Mümkünse Switch değiştir eğer alacaksan.

Pek bilgili değilim modlama konusunda. İlk mekanik klavyem olacaktı ama bunu almaktan uzaklastim.
 
Pek bilgili değilim modlama konusunda. İlk mekanik klavyem olacaktı ama bunu almaktan uzaklastim.

Eğer Türkçe klavye bakmıyorsan yurt dışından gelen çok güzel mekanik klavyeler var onları almanı öneririm. Ben bu klavyeyi Türkçe keycapsları olduğu için aldım. Switch'leri kalitesiz. Benim de ilk mekanik klavyem bu klavye. Bozulana kadar kullanırım gibi gözüküyor sonra kaliteli Switch'leri olan klavyelere bakacağım.

Merhaba. 07.02.2024 tarihinde aldığım klavyeyi bugün 25.02.2024 tarihinde sattım. Satma sebebim klavyede aşırı fazla seviyede çınlama sesi gelmesi. 2.5 haftadır deneyimlediğim klavyeden hiç memnun olmadım. Allah'tan alıcı bulabildimde satabildim. Bana kalırsa almanızı önermem. Yeni bir klavye alacağım. Allacağım klavyeninde incelemesini en yakın zamanda atarım. Kısacası söylemek gerekirse: Redrogan almayın aldırmayın!

Merhaba. Klavyeyi sattım ama çalışmayan 2 tuş sorunu (virgül ve büyüktür küçüktür işareti) Türkçe klavye olduğundan dolayı çalışmıyormuş. FN+ESC tuşuna basılı tutarak reset atın ve uygulamada RGB'yi seçip apply tuşuna basmadan uygulamadan çıkınca sorun düzeliyor. Sorunu yaşayanlar için söylüyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam merhaba biraz geç yazıyorum ama yeni switchleri aldığınız yerin linkini atma şansınız var mı acaba yay sesinden müzdaripim değiştirmeyi düşünüyorum ben de.
 
Hocam merhaba biraz geç yazıyorum ama yeni switchleri aldığınız yerin linkini atma şansınız var mı acaba yay sesinden muzdaribim değiştirmeyi düşünüyorum ben de.

Hocam bu klavyeye neredeyse çoğu switch uymuyor. Gateron G PRO Red Switch almıştım ikisi de 3 pin girişli olmasına rağmen uymadı. K617'nin pin girişleri ince olduğundan girmiyor. Bende elimden çıkartıp GMK67 topladım. Onda'da Akko Cream Yellow Pro V3 Switch kullanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı