RTX 2060 sistemde bilgisayar kullanılamayacak şekilde donuyor

audiseverim

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
2.139
Çözümler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 R5 3500
Cinsiyet
Erkek
İlk dün gece oyun oynarken olmuştu, birden oyun ortasında ardı ardına droplar girmeye başlamıştı ve ekran kapanmıştı. Monitörü açıp kapattığımda düzelmişti. Şimdi oyun bile oynamıyordum, dizi izlerken birden bilgisayar çok donmaya başladı, mouse bile aşırı laglı bir şekilde hareket ediyordu. Bilgisayarda birkaç video açmaya karar verdim donuyor mu diye bilgisayar aşırı derece donuyor. Ve donma esnasında az önce sadece 1 tane kısa bip sesi geldi. Baktım ama anlamını bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

RTX 2060.
R5 3500.
2x240GB SSD.
650W PSU.
 
Yani bir çok problem olabilir ben yerinde olsam önce parçaları çıkartıp tekrar takmayı denerdim. Eğer çözülmezse sıcaklık değerlerini kontrol ederdim, macun yenilerdim. O da çözmezse güç seçeneklerini kontrol ederdim, hızlı başlatmayı kapatırdım. O da çözmezse Malwarebytes indirip tarama yapardım. Temiz çıkarsa parçalarımın yazılımını güncellemeyi denerdim. Daha gider de gider bence şimdiden başla müsaitsen hepsini denemeye.

SFC /scannow denenir(CMD). Eğer güncelleme sonrası olduysa en son güncellemeleri düşürmeyi deneyebilirsin varsa sistem geri yükleme noktasını kullanabilirsin. Disk sağlığını kontrol edebilirsin CrystalDiskInfo ile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı