RTX 3050 8 GB sistemden çok fazla ses geliyor

Lord Rosenzwei

Decapat
Katılım
6 Nisan 2022
Mesajlar
11
Yer
Hatay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart: B350M Pro-VDH
Ekran kartı: RTX 3050 8 GB.
İşlemci: Ryzen 5 5600 / stock fan.
RAM: 8x2 G.Skill
PSU: High Power HPE-500BR-A12s 500W 80+ Bronze.

Merhaba, Ryzen 3 2200G APU sistemi kullanıyordum ve bugün işlemciyi söküp RTX3050 ve Ryzen 5600 taktım. İlk başta oyunlarda 70-80 arası sürekli sıcaklık değişiyordu ama AMD Ryzen Master ile otomatik undervolt tarzı bir şey yapılıyordu detaylıca rehberi inceleyip ısınma sorununu çözdüm. Şu an kasadan çok fazla ses gelme muhabbeti başladı. İlk defa bu düzeyde bir masaüstü bilgisayar kullanıyorum bu yüzden seslerin normal olup olmadığını bilmiyorum. Yüksek sistemli oyunlara girdiğim zaman kasadan sesler çok yükseliyor. Özellikle Minecraft'ta Ultra shader açtığım zaman bilgisayarın içinden uçak kalkıyormuş gibi hissediyorum. Ama oyunlarda herhangi bir FPS kaybı olmuyor aksine rahat oynuyorum, GPU ve CPU ısıları da gayet normal herhangi bir ısınma yok. İşlemci Ultra shader ayarlarında 60-70 derece ısılarda oynuyor. GPU ise aynı şekilde 60 civarı. Yine de bu sesler biraz beni endişelendiriyor normal mi değil mi anlamadım. Sesler ise gürültülü bir şey yok fan sesi olduğu çok belli ama ilk defa bir masaüstü bilgisayardan bu kadar ses geldiğini görüyorum.

Ekstra olarak kasanın camı bölgesel olarak ekran kartı / işlemcinin olduğu taraf ısınıyor, hafif / orta ısı oluyor öyle el yakacak kadar değil çok da sorun yaratmıyor ama yine de sorun olur mu diye sormak istedim. İlk defa bu düzeyde bir bilgisayar kullanıyorum o yüzden normal olup olmadığı hakkında hiçbir fikrim yok.
(Ayrıca kasanın camını çıkarttığım zaman neredeyse 10 derecelik bir ısı tasarrufu sağlıyor. Çoğu oyunda 70 derecelerde gezerken 60'a düşüyor)

Yani oyunlara girince resmen bilgisayar uçak kaldırıyor gibi. Müsait olduğum zaman sesini kaydedip atmaya çalışacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan hızını ayarlayabileceğin uygulamalar var ısındığı için otomatık ayarlamış galiba yukarıda yazdığından anladığım kadarıyla camı çıkarıp fan hızlarını biraz düşür fazla hızlı döndüğünden öyle ses çıkarmıştır ya da bir yere sürtüyor olabilir en yüksek ihtimal bunlar ısınma hala olursa küçük el fanı alıp oraya doğru yönlendirebilirsin. Uçak motoru gibi ses geliyorsa zaten RPM'den dolayıdır bozulmayla ilgili değildir.
 

Geri
Yukarı