RTX4070 sistem rastgele zamanlarda mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

ggbro

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2019
Mesajlar
820
Çözümler
4
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/153wCcaRUZXpY5dnqtzZ9z7dmX5A31zcm/view?usp=sharing
RAM
Kingston Fury Beast 32GB 3200MHZ DDR4
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria NVMe 500GB
Ekran kartı
RTX4070
Anakart
BIOSTAR B450MH
İşlemci
RYZEN 5 5600X
Kasa & PSU: GameGaraj leo siyah tempered glass 650W 80+Bronze mid Tower.

Bilgisayarim son haftalarda cok fazla çöküyor. Eskiden hiç olmuyordu.

Denedigim seyler:
Ekran karti surucusunu DDU ile eski surume cekmek.
Mdsched ile RAM'lerimi test etmek.
PC kasasini temizlemek.
Format atmak.
RAM frekansini dusurmek.
OCCT ile 30dk PSU test yapmak.

Ama maalesef hala bir sonuç alamadim.
Event Viewer'e bakinca Kernel Power 41 (63) ve bugcheck 1001 hatalari gorunuyor.
PC yukte bile degilken random bir sekilde yiyor. PC donuyor 1 dakika sonra da yeniden basliyor.
PSU da sorun olma ihtimali yuksek ama OCCT ile bir sonuç alamadim.
 
Estağfurullah ne kusuru, forum herkesin bilgisini paylaşması amacıyla var değil mi :) minidump dosyalarından Windows orijinalliğini nasıl tespit ettiniz onu merak ettiğim için sordum. Arkadaşımız denesin çözümleri, yeniden mavi ekran alırsa yeni fikirler üretiriz.

Senin yazdığın hiçbir şey de yok dosyada. Sen yazdıklarını nereden çıkardın? Ekran kartıymış RAM'miş chipsetmiş... Hiçbiri yok çünkü dosyada bozuk sembol hatası var.
 
Son düzenleme:
Senin yazdığın hiçbir şey de yok dosyada. Sen yazdıklarını nereden çıkardın? Ekran kartıymış rammiş. Hiçbiri yok çünkü dosyada bozuk sembol hatası var.

Bir defa anlatacağım, bundan sonra göz ardı edeceğim , uğraşmak istemiyorum.

Ekran kartı sürümünü kontrol etmek istiyorsanız lmvmnvlddmkm komutunu sisteme girersiniz. Girdiğim vakit eski, güncellenmemiş olarak gözüküyor. BIOSTAR anakartlar ile 5xxx serisi problem yapabiliyor keza ASRock ile de bu sorun mevcut.

i8042prt.sys hatası ise chipset kaynaklı olabiliyor. Genelde son kullanıcı ekran kartı sürücüsünü güncelleyip bırakıyor ve bu sorunlar ortaya çıkıyor. Sadece chipset kaynaklı demiyorum, olabilir diyorum ihtimal dahilinde yani :) şunu da belirteyim, PS2 portu olmadığı için chipset sürücüsünü gösteriyor deliller.

!sysinfo machineid komutunu girdiğim vakit ise BIOS sürümünün eski olduğunu görüyorum ve BIOS Update tavsiye ediyorum. RAM'ler de bu noktada kopuyor, eğer BIOS güncellendiği halde sorun varsa RAM'lerde sorun olabilir değil mi? Test etmek, kesin tespit açısından önemli.

Şu anda müsait değilim, uygun vakitimde tüm hataları stackler dahil açıklayacağım sana @684918
 
Bahsettiginiz seyleri guncelleyip RAM'leri test ettim ama hala sorun devam ediyor. Bugün PC gene coktu BSoD almadan. Olusan dump dosyasi 0KB nedense. OCCT ile gene PSU testi yaptim PC cokmedi ama CPU sicakligi 95 dereceyi goruyordu. Cokmesinin sorunu isinma olabilir mi?
 
Net çözüm ve sağlıklı bir sistem istiyorsan bu sistemi aiade et. Sistemdeki anakartı önermiyorum. Sağlam bir anakart temelli sistem al. Diğer türlü orta vadede bir sürü sorun yaşayacaksın.
OC varsa kapat. XMP vs. kapat. BIOS'ta RAM MHZ değerini max 3200 şekilde ayarla.
 
Net çözüm ve sağlıklı bir sistem istiyorsan bu sistemi aiade et. Sistemdeki anakartı önermiyorum. Sağlam bir anakart temelli sistem al. Diğer türlü orta vadede bir sürü sorun yaşayacaksın.
OC varsa kapat. XMP vs. kapat. BIOS'ta RAM MHz değerini Max 3200 şekilde ayarla.

PC 3 yillik maalesef CPU ve GPU degistirdim gecen yil. Dun termal macun yenilemesi ve Ryzen Master uzerinden curve optimize yaptim sicakliklar dustu. Zaman gosterecek gibi sorun tekrar olursa PSU degisimine gideceğim.
 
Bahsettiginiz seyleri guncelleyip RAM'leri test ettim ama hala sorun devam ediyor. Bugün PC gene coktu BSoD almadan. Olusan dump dosyasi 0KB nedense. OCCT ile gene PSU testi yaptim PC cokmedi ama CPU sicakligi 95 dereceyi goruyordu. Cokmesinin sorunu isinma olabilir mi?

Olabilir hocam, macun bakımlarını yapın.
 
Bu hata GPU sorunu ama net öyle bir şey diymemem. Bu model anakartı hazır sistemde kullanıyorlar orta vadede genelde sorun yaşanıyor. GPU'da anakarta bağlı olduğu için testlerde sorun olsada yine bir şey diyemem. İlk iş o anakartı değişmek maalesef.
 
Bu hata GPU sorunu ama net öyle bir şey diymemem. Bu model anakartı hazır sistemde kullanıyorlar orta vadede genelde sorun yaşanıyor. GPU'da anakarta bağlı olduğu için testlerde sorun olsa da yine bir şey diyemem. İlk iş o anakartı değişmek maalesef.

Dediginiz gibi anakarttan sanirim kaynaklaniyor. Farkli GPU ve RAM denedim. Gene ayni hatalar ile karsilastim. Geriye sadece 3 parca kalıyor CPU, anakart ve PC'nin baglandigi priz. Sanirim baska prizde test edip sorunlar devam ederse anakart alacagim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı