RX 590 LoL düşük FPS problemi

IamNurse

Decapat
Katılım
12 Şubat 2019
Mesajlar
67
Arkadaşlar LoL oynuyorum. Bilgisayar ekipmanlarım güzel, RX 590 var. Ama ben ayarları en düşüğe de alsam en yükseğe de alsam FPS 90-110 arası değişiyor. FPS sabitlemeler hem oyunda hem de AMD Radeon ayarlarından kapalı. Acaba AMD Radeon ayarlarını biliyorsanız tek tek söyleyebilir misiniz. Çünkü herkes farklı yazmış. Ben biraz kaliteye önem veriyorum ama FPS'de 144 Hz üstünde olmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun ne olduğunu tam olarak kestiremediğimizden çözüm yollarını en makul şekilde sıralamaya çalışarak, hangisinin sorunu çözeceğine bakmak lazım. Aklıma gelenleri sıraladım fakat başka seçenekler de var. Diğer arkadaşlar da ekleme yaparlar sanırım.

1- DDU gibi bir program aracılığıyla driverları güzelce silip yeniden kurmak,
2- Windows'un güncel olduğunundan emin olmak ve güç ayarlarından nihai performansı seçmek,
3- Kartın güç bağlantılarını kontrol etmek, afterburner gibi programlar aracılığıyla yük altında sıcaklık değerlerine ve kullanım yüzdesinin kabul edilebilir sınırlar içinde olup olmadığını kontrol etmek. Kart fazla ısınıyor vs. olabilir.
4- Ekran kartı OC modda ise fabrika çıkış ayarlarında tekrar denemek,
5- İmkan varsa ramleri çift kanal olarak denemek...
 
Ben bile ultra da 200'ün altına düşmüyor, RX580 ile.
bı Radeon ayarlarını bırde oyun içi ayarlarını atabılırmısın acaba ?
PSU nedir? Oyunlarda GPU'nın yüzde kaçı kullanılıyor, afterburner ile sıcaklık ve kullanım değerlerini atabilir misiniz?
PSU 600 W 80 plus XIGMATEK kasasında kendi çıkan
bekliyorum :)
 
Son düzenleme:
Kare hızı limitini limitsiz olarak ayarlayabilirsiniz ama 144 Hz monitör ile 144 FPS üstünde alırsanız yırtılma olur. Ben yırtılma ile oynarım diyorsanız dikey senkronizasyonu bekle ayarını kapabilirsiniz.
Böyle bir şey gerçek mi? Çok saçma bir olay bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı