RX 6500XT sistemde Valorant'ta takılmalar oluyor

SELCUK523

Yoctopat
Katılım
27 Nisan 2024
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Elimdeki sistem şöyleydi. FX6300, R7-370 2G 2 GB, 8 GB DDR3 RAM. Ekran kartı fanı bozulması sonucu RX6500 XT 4 GB ekran kartı aldım. Çok grafik ve performans beklentim olmadığı için eski sistemime ekstra bir performans olmadı ama stabil kullanıyordum, bana yetiyordu. Sonrasında format attım, kendime yeni bilgisayar alıp eski bilgisayarıma eşimin kullanması için format attım. Bana iyi kötü yeterli olan bilgisayar vallorant tarzı düşük sistem gerektiren oyunları ara sıra oynayacak olan eşime yeterli diye düşündüm. Eski ekran kartımla bile rahatça düşük grafiklerde oynayabildiğim Valorant'ı yükledikten sonra ara sıra takılmalar meydana geldi. Ben ekran kartını değiştirdikten sonra CS2, Mafia Definitive Edition gibi oyunları düşük-normal performansla stabil oynayabiliyorken Valorant'ta takılmaları oyunun işlemci gereksinimi daha fazla olduğu için sistemi darboğaz yapmasına bağladım. Hız aşırtma denedim, stabilite sağlayamadığım için normal haline döndüm. 1-2 grafik ayarlamalarıyla az da olsa sorun ortadan kalktı. Far Cry 3'ü, Mafia 2 (normal versiyon) oyunlarını yüklediğimde bu sorunun daha da belirgin olduğunu gördüm. Sorularım şöyledir;
  1. Darboğaz mı? Darboğaz ise overclock mu yapmalıyım yoksa AM3+ soketli döneminin iyilerinden 2.el bir işlemci mi bulmalıyım? Ya da ekran kartına hız düşürme mi yapmalıyım? Ama nedense ben overclock olduğunu düşünmemeye başladım. Çünkü olsaydı ben kendim kullanırken bunu gözlemlerdim.
  2. Yazılımsal mı? Yazılımsal ise BIOS pilini çıkartıp yani BIOS'u sıfırlayıp temiz Windows 10 kurup sürücüleri yükleyip denemeyi.
  3. Yeni bir kasa almıştım bayağı ışıklı 7 fanlı falan. Acaba bu kasanın fanları LED'leri PSU'ya aşırı yük bindirmiş olabilir mi? Çok düşük bir ihtimal ama PSU sertifikasız 650 watt. İhtimal var mıdır?
  4. Monitör de 75 Hz 27" MSI Pro MP273 series. Monitör de değişti. Bundan olma ihtimali var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1.si darboğaz yapar 2.si denenebilir çok işe yarayacağını sanmıyorum 3.sü 650 w yeterli ama sertifikasız olduğu için gerçek 650w olmayabilir bu yüzden performans düşebilir ama sanmıyorum 4.sü monitörle alakası yoktur 1.deki diğer soru içinsede bana kalırsa ddr4 daha iyi olur fakat durum yertmiyorsa ekran kartı hızı düşürebilir veya dediğiniz gibi am3+ daha iyi bir işlemci alınabilir fakat gine darboğaz olacağını düşünüyorum ama emin değilim

9590 işlemcide bile %21 var
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı