Çözüldü RX570 Driver yüklemesi sonrası donma ve reset atma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

flapjack

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2013
Mesajlar
61
Kardeşime aşağıdaki özelliklerde bir bilgisayar topladık. Ekran kartı driverını kurana kadar sıkıntı yoktu. Ekran kartı driverını kurdum ve bilgisayarda kasma, reset, donma gibi problemler başladı. Masaüstünde veya tarayıcıda gezerken bile reset atabiliyor bilgisayar. MSI Live Update 6 ile yükledim driverları olmadı, DriverPack Solution ile yükledim olmadı. En son 19.9. 1 sürüme güncelledim olmadı, 18.12.2 kurdum olmadı. DDU ile ekran kartı driverlarını silip tekrar kurdum yine olmadı. Oyuna giriyorum oyuna başlayamadan reset atıyor bilgisayar. Bir de hoşgeldiniz ekranından önce ekran kartının fanı çok hızlı bir şekilde çalışıp normal haline dönüyor, birkaç saniye sürüyor bu olay. İlk başlarda sürekl, WattMan hatası veriyordu şimdi bu hatayı vermiyor. Driver yükleme işlemleri haricinde videodaki anlatılanları yaptım en fazla bu ayarlarla oynayabildim oyunu ama yine reset attı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Afterburner programından Core clock ve memory clock ayarlarını 50'şer MHz geri çektim yine değişen bir şey yok. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Ayrıca arada EK'teki görsellerdeki gibi sıkıntı oluşuyor ekranda.

Sistem:
  • Ryzen 3 1200 İşlemci
  • MSI B350 PC Mate Anakart
  • Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4
  • Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 4 GB 256 Bit DDR5 Ekran Kartı
  • Corsair VS550 Güç Kaynağı

Nasıl çözüme ulaşabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3057.JPG
    IMG_3057.JPG
    324,1 KB · Görüntüleme: 163
  • IMG_3054.JPG
    IMG_3054.JPG
    360,1 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_3053.JPG
    IMG_3053.JPG
    255,6 KB · Görüntüleme: 73
Benim fikrim tipik bir RX570 işte. En sorunsuz denilenine bile undervolt yapılması gerekiyor. Bu kartı alana ve aldırana hayret etmemek elde değil. Ekran kartı alırken kumar oynuyor resmen kullanıcılar belki sağlam çıkar diye.
Asıl belirli bir UV değeri olmadığı için UV tehlikeli bence. Sorun sanırsam yazılımsaldı 19.5.2 sürücüsünü yükledim (son stabil sürücü) Sorun çözüldü gibi. AMD konusunda en başarılı marka bence Sapphire :)

Dipnot: Açılışta fan sorunu devam etmekte :)
 
Undervolt şart değil elbette. Patatesin yanında ketçap gibi düşünün. Ben yapılması taraftarıyım. Watt başına verdiği performans artıyor kartın. Götürüsü ve donanımsal zarar verme olasılığı yok. Hatta Vega serisinde ve yeni çıkan 5700/5700 XT gibi kartlarda performans artışı elde edilebiliyor.
 
FreeSync destekli bir monitörüm var ve 1000 TL gibi de bir bütçem olduğu için RX570 almak istiyorum ama böyle konular gördükten sonra da tekrar düşünmeye başlıyorum. Sapphire ve ASUS'dan uzak dur diyen var, MSI'in soğutması kötü onu alma diyen var, ITX modellerin VRM'leri kalitesiz onu alma diyen var yani liste böyle uzayıp gidiyor. Şimdi 200-300 TL fazla verip, RX570'in belkide yarısı kadar performans veren 1050Tİ'de almak istemiyorum. Galiba bu gidişle GTX 1650 alacağım 1050Tİ'e göre hem daha fazla performans veriyor hemde daha ucuza bulabilmek mümkün.
 
FreeSync destekli bir monitörüm var ve 1000 TL gibi de bir bütçem olduğu için RX570 almak istiyorum ama böyle konular gördükten sonra da tekrar düşünmeye başlıyorum. Sapphire ve ASUS'dan uzak dur diyen var, MSI'in soğutması kötü onu alma diyen var, ITX modellerin VRM'leri kalitesiz onu alma diyen var yani liste böyle uzayıp gidiyor. Şimdi 200-300 TL fazla verip, RX570'in belkide yarısı kadar performans veren 1050Tİ'de almak istemiyorum.
Valla bizzat bir RX570 kullanıcısının ağzından "Keşke GTX1050ti alsaydım 10 FPS az oynardım ama en azından oynardım." dediğini duydum. GTX 1650 al GTX 1660 al GTX 1060 6GB al. Azıcık daha biriktir. Kafan rahat olsun. Biz kartlara OC yapıyoruz. RX570 bırak OC yapmayı stok halde kullanamıyorsun. Millet undervolt yapıyor.
 
Bence hiçbir gariplik yok. Tipik bozuk Sapphire ekran kartı işte, her gün karşılaştığımız durum...
Bende MSI versiyonu var onda da driver kurarken konudaki eklerdeki görseller gibi oluyor ekran ardından mavi ekran veriyor, bazen kısır döngüye girsede çoğu zaman mavi ekrandan sonra restart atılınca sorun olmuyor.
 
Bence hiçbir gariplik yok. Tipik bozuk Sapphire ekran kartı işte, her gün karşılaştığımız durum...

Asıl belirli bir UV değeri olmadığı için UV tehlikeli bence. Sorun sanırsam yazılımsaldı 19.5.2 sürücüsünü yükledim (son stabil sürücü) sorun çözüldü gibi. AMD konusunda en başarılı marka bence Sapphire :)

Dipnot: Açılışta fan sorunu devam etmekte :)

Undervolt şart değil elbette. Patatesin yanında ketçap gibi düşünün. Ben yapılması taraftarıyım. Watt başına verdiği performans artıyor kartın. Götürüsü ve donanımsal zarar verme olasılığı yok. Hatta Vega serisinde ve yeni çıkan 5700/5700 XT gibi kartlarda performans artışı elde edilebiliyor.

FreeSync destekli bir monitörüm var ve 1000 TL gibi de bir bütçem olduğu için RX570 almak istiyorum ama böyle konular gördükten sonra da tekrar düşünmeye başlıyorum. Sapphire ve ASUS'dan uzak dur diyen var, MSI'in soğutması kötü onu alma diyen var, ITX modellerin VRM'leri kalitesiz onu alma diyen var yani liste böyle uzayıp gidiyor. Şimdi 200-300 TL fazla verip, RX570'in belki de yarısı kadar performans veren 1050 Ti'de almak istemiyorum. Galiba bu gidişle GTX 1650 alacağım 1050 Ti'e göre hem daha fazla performans veriyor hem de daha ucuza bulabilmek mümkün.

Vallahi bizzat bir RX570 kullanıcısının ağzından "keşke GTX1050 Ti alsaydım 10 FPS az oynardım ama en azından oynardım." dediğini duydum. GTX 1650 al GTX 1660 al GTX 1060 6 GB al. Azıcık daha biriktir. Kafan rahat olsun. Biz kartlara OC yapıyoruz. RX570 bırak OC yapmayı stok halde kullanamıyorsun. Millet undervolt yapıyor.

Bende MSI versiyonu var onda da driver kurarken konudaki eklerdeki görseller gibi oluyor ekran ardından mavi ekran veriyor, bazen kısır döngüye girse de çoğu zaman mavi ekrandan sonra restart atılınca sorun olmuyor.

Arkadaşlar öncelikle vakit ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Özellikle de Ahmet hakan kardeşime. İlk mesajda belirttiğim PSU 2.el idi. PSU'yu değiştirdim Corsair VS600 80+ ile. Superposition benchmark ile benchmarka başladığım anda restart atıyordu şimdi testi başarıyla tamamladı. Açılıştaki fan sesi de yok. İnşaallah sıkıntı çözülmüştür.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı