RX6800 WattMan sorunları devam ediyor mu?

@Chiwita RDR2 DX12 sakat, Witcher 3 aynı şekilde ilk oyunu yüksek FPS'lerde Next-gen olanı ise optimizasyondan sakat. Bunlar bilinen çok genel sorunlar oyunlarla ilgili. Fakat Cyberpunk'ı anlamayamadım, bende özellikle en iyi akan oyunlardan birisi. Tabii kartım daha düşük bir model ama değerleri takip edebilirsin bunu özellikle kaydetmiştim. Sürücüden olmadığı kesin dediğin gibi acaba güç limitini mi artırsan biraz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Denedim hatta şu an 22.11.2 sürümünü kullanıyorum daha stabil gözüküyor CP77 benchmark testi yaptım aşağıda ki görselde gözüktüğü gibimin FPS yerde.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2023-04-04-03-53-07-488_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-04-04-03-53-07-488_com.whatsapp.jpg
    42,1 KB · Görüntüleme: 39
6800XT kullanıyorum, ilk başta oyunu alta atıp tarayıcı açtığımda siyah ekran oluyordu bazen. Son güncellemelerden sonra bu da düzeldi. Şuan hiç bir problemim yok.
 
5 aydır kullanıyorum henüz bir problem yaşamadım bana mı denk geldi anlamadım ancak son güncellemeler ile daha stabil çalışıyor.
 
Bir yıldır RX 6600 kullanıyorum bu zamana kadar 2 kere Chrome da gezinirken siyah ekran aldim sonrasinda donanim hizlandiriciyi kapattim daha da almadim.
Ara sira bilgisayari actigimda WattMan aliyordum Fastboot'u kapattigimdan beri onu da almiyorum. Bu sure zarfinda oyunlarda performans kaybi veya cokme donma yasamadim AMD kartlar biraz nazli UV ve OC ayarlarinda dikkatli olmak gerekir. Ayrica yukarida belirttigim gibi bir iki ayarla oynamak da gerekebiliyor ve her driver guncellemesini DDU ile internet baglantisini keserek yaparim.
 
RX6800 kullanıyorum ve oyunlarda optimize sorunu var RDR2'de DX12 modu berbat sürekli %1FPS'im 20 gözüküyor benchmark testinde takılmalar yaşıyorum Vulkan'da sorun yok ama DX12 Vulkan'dan 5-6FPS fazla veriyor ki bu az bir oran değil Witcher 3 DX11'de 2 katı drop yiyorum geçi Next-gen muhabbetinden diyorum oyun sıkıntılıdır ama RDR2'de mi öyle? Hayır değil CP77'de benchmark test sonucu minimum FPS'im 19 idi sistemde ki tüm parçalar temiz ve güncel driver ile ilgili bir problem değil üstüne üstlük başka kart denedim takılmaların hiçbiri yoktu gruptan arkadaşlarıma sordum 2-3 kişide var RX6800 aynı sorun Bizde'de var dedi çok yaygın olmasa da bu kartta bu sorun mevcut acaba diyorum distribütör mü özensiz taşıyor veya hile hurda mı katıyolar bilemiyorum ne iş yani olmaması gereken bir sorun her şeyi denedim halen daha aynı sorun AMD RX 7900 XTX almadığım sürece bir daha asla AMD GPU almam bu sondu tamamen reziilik ve hayal kırıklığı bu dediklerim oyunlarda değil GPU stress testlerinde de oluyor garantiye versem hiçbir şey değişmeyecek driver Update'ler yollarlar.
Hacı ne anlattığını kendin bile bilmiyorsun bence. RDR 2 de Nvidia kartlar da bile Vulcan çok daha optimize çalışıyor, DX12 oyun motorun problemi AMD nin değil. Distribütör taşıma falan filan girmişsin bir yerlere ama dediğim gibi çorba etmişsin muhtemelen ne dediğini kendin de bilmiyorsun. Sen 8GB 3070 Ti alıp keyfine bakabilirdin.
 
7900xt aldığımda bende bir çok sorun yaşadım. Kartı Daha sonra 1. pcı-e slotuna geçirerek sorunu çözdüm. Denemediyseniz bir bakın derim.
 
Hacı ne anlattığını kendin bile bilmiyorsun bence. RDR 2 de NVIDIA kartlar da bile Vulcan çok daha optimize çalışıyor, DX12 oyun motorun problemi AMD'nin değil. Distribütör taşıma falan filan girmişsin bir yerlere ama dediğim gibi çorba etmişsin muhtemelen ne dediğini kendin de bilmiyorsun. Sen 8 GB 3070 Ti alıp keyfine bakabilirdin.

Ne anlattığımı biliyorum kardeşim bu stuttering denen olayı bir tek ben yaşamıyorum aynı karta sahip arkadaşlarda yaşıyor ve buna bir çözüm yok aldığım değerleri paylaşmama rağmen böyle diyosun oyunun benchmark testi mi yalan söylüyor minimum FPS'nin yerde olduğunu görmüyor musun? Ben paranoyağım o yüzden böyle şeyler diyorum değil mi :D olay RDR2 değil tüm oyunlarda bunu yaşıyorum anlık takılmalar oluyor GPU kullanımı %99'dan %73'e iniyor bir anda.
 
Ne anlattığımı biliyorum kardeşim bu stuttering denen olayı bir tek ben yaşamıyorum aynı karta sahip arkadaşlarda yaşıyor ve buna bir çözüm yok aldığım değerleri paylaşmama rağmen böyle diyosun oyunun benchmark testi mi yalan söylüyor minimum FPS'nin yerde olduğunu görmüyor musun? Ben paranoyağım o yüzden böyle şeyler diyorum değil mi :D olay RDR2 değil tüm oyunlarda bunu yaşıyorum anlık takılmalar oluyor GPU kullanımı %99'dan %73'e iniyor bir anda.
Aylardır RX6800 kullanıyorum hiç bir oyunda ne takılma, ne donma, ne shuttering zerre sıkıntı yok. Biraz da donanımdan ve PC den anlamak gerekiyor aldım taktım bitti ile olmuyor...

DH forumda da senin gibi bir arkadaş vardı 6800XT kullanıyordu günlerce AMD nin sorunlu olduğundan bahsediyordu sorundan kastı da ekran kartı kullanımı oyunda sürekli dalgalanıyormuş, YouTube testlerinde millet 300 fps alıyormuş bu 200 bile alamıyormuş vs. dedim işlemcin ne? ryzen 2600 dedi direkt engelledim işte böyle insanlarla muhatap oluyoruz 🤣
 
Aylardır RX6800 kullanıyorum hiçbir oyunda ne takılma, ne donma, ne shuttering zerre sıkıntı yok. Biraz da donanımdan ve PC'den anlamak gerekiyor aldım taktım bitti ile olmuyor...

Dh forumda da senin gibi bir arkadaş vardı 6800XT kullanıyordu günlerce AMD'nin sorunlu olduğundan bahsediyordu sorundan kastı da ekran kartı kullanımı oyunda sürekli dalgalanıyormuş, YouTube testlerinde millet 300 FPS alıyormuş bu 200 bile alamıyormuş vs. dedim işlemcin ne? Ryzen 2600 dedi direkt engelledim işte böyle insanlarla muhatap oluyoruz 🤣

Donanım ve PC'den anlamak gerekiyor diyerek boş konuşmanı belli ettin 1.si kartımızın markası aynı değil bizim yaşadığımız sorun Sapphire Pulse RX6800 üzerine ayrıca insanla hakkında bilip bilmeden yorum yapmanı tavsiye etmem en azından gerçek hayatta dikkat et ama böyle şeyler :) sistemimi 3-4 defa söktüm çıkardım yıllardır uğraşıyorum 8 tane sistem değiştim gene sorun çıkaran AMD oldu fanboyluğu kesin artık fanboyluk uğruna ölüceksiniz sanki AMD verdi kartınızın parasını. D
 

Geri
Yukarı