Ryzen mı Intel mı ?

Burada sistemi ne amaçla kullanacağın, bütçenin durumu devreye girer ve bunların doğrultusunda yönlendirmek daha doğru olur.
 
Monitör ve SSD almayıp işlemci ve ekran kartını r5 1600 ve rx 480 alsam olur mu ? 720p monitörüm var yeni alana kadar idare eder mı ? Aklım çok karışık i5 7500 850 TL r5 1600 1000 TL Intel oyunlarda daha performanslı fakat ryzen am4 soketi daha çok hoşuma gitti . Kararsızım
 
İntel tek çekirdek performansında Ryzen'den daha ileride (istisnalar var, ben genel ortalamayı söylüyorum). Ryzen ise çok çekirdek performansında İntel'den daha ileride. Bugün piyasada bulunan oyunların bazıları işlemcinin çok çekirdeğinden yararlanabilse de çok büyük kısmı tek çekirdek performansına dayalı olarak çalışıyor. Bu yüzden İntel -bu gün için- oyun performansında daha önde.

Size önerim yine de Ryzen almanız. Çünkü oyun piyasasında zaten çok çekirdeğe geçmeye yönelik bir hareket vardı. Ryzen'in gelmesiyle bu hareket hız kazanacak ve önümüzdeki senelerde piyasaya çıkacak oyunların büyük kısmı çok çekirdekten yararlanacak şekilde tasarlanacak. Siz bu sistemi toplarken "birkaç ay kullanıp çöpe atayım" mantığıyla toplamıyorsunuz, senelerce yeni çıkacak oyunları oynama amacıyla topluyorsunuz. Bu yüzden Ryzen almak daha mantıklı. (Oyun için Ryzen5)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı