İnceleme Samsung Odyssey G3 24 inç deneyim

Ürünü Amazon TR'den satın aldım, ertesi gün kargo için 30 TL ödedim (Prime için) ve elime sağlam şekilde ulaştı klasik Amazon işte.

Daha önce birkaç video izlediğim için kurulumu direkt yaptım ama bilmeyen birisi de yapabilir aşırı kolay.

15'lik bir monitörde 24 inçe geçiş yapınca devasa televizyon gibi geliyor.

Ayaklığı biraz büyük, çalışma masasında kullanıyorum ve üstü olduğu için pivot özelliğini kullanamıyorum hatta monitörü tam manasıyla havaya bile kaldıramıyorum normal masa da sorun yaşamazsınız.

Adaptörü küçük, kablosu düz olarak yapılmış nedense, monitörün arkasında kabloları geçirmek için plastik bir kısım mevcut fazlasıyla işe yarıyor.

Kutusundan güç kablosu harici sadece DP kablosu çıkıyor HDMI ile kullanmak isteyenlerin kablo alması gerek.

Görüntü kalitesi olarak ben ekstra bir ayar yapmadım, 2 adet siyah renk ayarı mevcut ikisini de fullediğiniz zaman oyunların karanlık kısmı bayağı karanlık oluyor ama tam manasıyla AMOLED ekran hissi veriyor.

Arayüz tasarımı şık ve basit, Türkçe dil desteği mevcut, arayüz için monitörün altında ve tam ortasında minik bir joystick var 1 kere bastığınız da minik bir menü açılıyor açma kapatma, göz koruması modu, kablo çıkış modu ve ana menü kısmı.

Mod olarak AMD FreeSync premium mevcut, tepki süresi olarak standart, hızlı, daha hızlı ve daha hızlı(MBR) mevcut, MBR olanı açtığınız zaman ekran parlaklığı biraz kısılıyor ghosting ise fazlasıyla azalıyor.

Ghosting kısmı ise dürüst olayım insanların ağladığı kadar yok, yorumlara baktım herkes yerden yere vurmuş şöyle kötü böyle kötü diye, kendi gözlemleyebildiğim kadarıyla sadece Minecraft'ta mor blokta sağ sol yaparken fark ettim o da göz zevkini bozmuyor, CS de sağ sol yapınca rakiplerden 100 tane falan gözükmüyor (MBR olmayan modda).

Görüntü kalitesi ise 1080p ve yazılar vs fazlasıyla net, hem yazılım hem oyun için aldım, yazılım kısmında pişman etmedi oyun kısmında da etmedi ama ben henüz verim alamıyorum çünkü laptopun gücü yetersiz ama bazı oyunlarda yeteri kadar FPS aldığım da o akıcılık güzel oluyor.

Tasarım konusunda kendi fikrimce, arkası biraz kaba olmuş, ayaklık gereksiz büyük gibi öne doğru fazla uzun, çerçeve kısmı ekranın içine yapılmış o çok güzel olmuş çerçeve olduğunu hissetmiyorsunuz ki çerçeve de öyle kalın değil.

Ben sanırım hoparlör olmayan modeli satın almışım ama hoparlör yuvası var sağ ve sol kısım da o biraz garip duruyor, ama monitöre AUX kablosu bağlayıp ses alabilirsiniz, ama dürüst olayım kullanacağım bir özellik değil, sesi normale göre orta derece de az veriyor.

Yani ben mi şanslıyım yoksa malum Türk insanı her şeyi abatmayı sevdiği için öyle bilmiyorum pişman olmadım aldığıma açıkçası, sadece ekranı temizlemesi çok zor narin davranmak gerekiyor.

Alınır mı? Alınmaz mı konusunda bir şey diyemem bu tamamıyla bütçe ile alakalı bir şey, ben 3600 TL civarında aldım, o fiyata Game Booster mı ne vardı daha önce duymadığım için dedim bilindik olsun sorun çıkarsa da sağlık olsun, sorun da çıkmadı bilindik de bir monitörüm oldu, fiyatı ise en son baktığım da 4500 TL falandı klasik TR, herkes bütçesine göre alıyor sonuçta ben bazıları gidip diyemem üstüne 5000 daha koy git şunu al diye, ama benim hoşuma gitti ve aldım sizde öyle yapın.
 

Dosya Ekleri

  • 20230625_170658.jpg
    20230625_170658.jpg
    182 KB · Görüntüleme: 373
Tam anlamıyla size katılıyorum aysını ofisde kullanıyorum 15'ten buna geçince televizyon gibi dediğiniz gibi arkasıda çok kaba diğer monitörlere kıyasla.

Kendimce pivot olduğu için o kadar kalın yapmışlardır dedim ama yine de daha güzel olabilirdi.

Bu monitörü alacağıma monitör almam daha iyi. Fotoğraftan bakarken gözüm bozuldu bile.

En monitör yorumcusu sensin kanka tamam.

Ghosting sonucunu paylaşırsanız daha iyi olur.

Onu nasıl yapabilirim hocam? Bir ara bakmıştım telefondan çekince belli olmuyorlar demişti varsa ona özel bir site deneyeyim.

İyi günlerde kullan, UFO testi atar mısın?

UFO testi nedir hocam?
 
Kendimce pivot olduğu için o kadar kalın yapmışlardır dedim ama yine de daha güzel olabilirdi.



En monitör yorumcusu sensin kanka tamam.



Onu nasıl yapabilirim hocam? Bir ara bakmıştım telefondan çekince belli olmuyorlar demişti varsa ona özel bir site deneyeyim.



UFO testi nedir hocam?

 

Geri
Yukarı