Çözüm Samsung SCX4200 Kartuş yok arızası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H5N41

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2017
Mesajlar
100
Çözümler
1
Merhabalar,
Samsung SCX4200 model yazıcı belli bir baskıdan sonra ne kadar toneri doldurursanız doldurun tonerin içerisinde bulunan çip sayesinde cihaz kendini kilitliyor hata vererek baskı almayı engelliyor. Çözümü için çipi tekrar yazmanız gerekiyor.

Çipi tekrar yazmanız için CH341A eeprom-bios programlama usb cihazı, bu cihazın sürücü ve programı lazım.

Google’a Ch341a türkçe yazarak gerekli yazılımları indirebilirsiniz. Önce usb takılıyken sürücü yazılımını çalıştırın ve kurun. Kurdukran sonra programı çalıştırabilirsiniz.

Çip ile CH341A bağlantı yaparken yöne kesinlikle dikkat ediniz, şeması; (ben iğne ve krokodil ile bağladım)

IMG_3504.JPG


CH341A ile çip bağlantısını güvenli ve doğru Şemaya göre yaptıktan sonra usb bağlantınızı yapıp programı açınız ve programın üst menüsünde bulunan 'çipi oku' butonuna tıklayınız.

Aşşağı yukarı önünüze böyle bir ekran çıkacak;

ilk okunan scx4200.png


Burada bulunan 00000030 (bende hatalı okumuş) satırı sizin cihazınızın seri numarasıdır bu satırda 0F sütununda bulunan (kırmızı ile işaretli) rakamı 2 sayı üst olacak şekilde tekrar yazın benim cihazımın belirtiğim yerdeki numarası 38 di bunu 40 yaptım sizde atıyorum 26 ise 28 gibi 2 şer sayı üzerini yapınız. Diğer yeşil ile işaretlenmiş sayılar dışında mor işarete kadar 00 ile doldurun mor işaretten sonra yine yeşil alanlar dışında FF ile doldurun.


serı no 1 scx4200 (2).jpg

serı no 1 scx4200 (2).jpg

Düzeltmeleri yaptıktan sonra üst menüde bulunan çipe yaz butonuna tıklayın, yazma işlemi bittikten sonra bi yanında bulunan doğrula butonuna tıklayın. Bu işlemlerden sonra çipi tonere takabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı