Sapphire R9 390 Nitro ısı değerleri

Yasin Kaplancı

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2014
Mesajlar
48
Yer
Adana, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar uzun izlenim araştırmalarım sonrası Sapphire R9 390 Nitro almış bulunmaktayım. Karttan çok memnunum, ısı değerleri hakkında başka kullanıcı arkadaşlardan fikir almak istedim. Normal kullanımlarda kartım 40 derecelerde iken yükte en fazla 74 dereceyi gördüm. Isı değerleri normal gibi ama sanki biraz yüksek geldi bana, kasa değiştirsem mi diye kararsızım. Raidmax kasa kullanıyorum. Everest Titan kasa çok hoşuma gidiyor kasa içi de geniş, değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleri gayet iyi, Raidmax'in hangi modelini kullanıyorsunuz? Everest, Frisby gibi kasaları önermiyoruz mümkünse tercih etmeyin.
 
R9 390'ın pek de serin çalışmayan bir kart olduğu düşünülürse, yükte 74 derece haylice tatmin edici bir sıcaklık değeri. Şöyle ki MSI GTX 980 gibi tdp değeri R9 390'dan çok daha düşük bir kartla erişebildiğim azami sıcaklık 71 derece ve arasında yalnızca 3 derece gibi minik bir fark mevcut. Lakin tdp değerleri arasındaki fark 165 ve 275 gibi iki uç nokta. Velhasıl kelam yüksek olmanın aksine memnuniyet verici değerler bunlar.
 
Teşekkürler ilginiz için, kasamdan pek memnun değilim açıkçası içi çok ufak, kablo karmaşası var. Termaltake'den vazgeçtim. Coolermaster mastercase pro 5 almayı düşünüyorum. Amazonda var acaba gümrüğe takılır mı diye endişelerim var. Forumda konu açıcam bakalım bilgisi olan arkadaşlar vardır umarım. 74 dereceyide sadece GTA 5 de full ayarlarda görüyorum. Diğer oyunlarda 70 derece bile olmuyor.
 
Gümrüğe takılmaz lakin buna dair endişelerin mevcutsa '' www.amerikapostam.com '' gibi bir aracı vasıtasıyla az biraz komisyon ödeyerek temin edebilirsin. Sadece 75 Euro'nun üzerinde olmasından mütevellit gümrük vergisine tabii olacaktır.
 
Mastercase Pro 5 gayet güzel bir kasa, geçiş yaparsan donanım sıcaklıklarının biraz bile olsa düşeceğinden eminim. Sapphire soğutma konusunda iyi iş çıkarmış, zira oyun sırasında Msi R9 390 80 derecelerde geziyormuş.
 
Sapphire bu konuda istikrarlı bir marka. Bende R9 290 kullanıcısıyım. Aynı değerler benim kartımda da geçerli. Alırken biraz çekiniyordum ama yenisini alacak olsam ne MSI ne Asus bakmam Sapphire alırım..
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı