Sistem boşta iken %100 işlemci kullanımı

alicansaglam

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2013
Mesajlar
196
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

PC yi açıyorum açalı henüz 5 dk olmuşken dinlediğimde pcden rahatsız edici bir fan sesi geliyor. Bu ses tozdan veya eski olmasından değil hızından. İnce sinek vızıltısı gibi tiz bir ses geliyor. Canımı sıkmaya başladı artık.

Ayrıca 4GB RAM mevcut. İşlemci modeli Pentium Dual Core 2.5 GHz, Ekran Kartı : HD5670

Kasayı açıp sesin tam olarak nereden geldiğine bakmadım ama gelen ses ince olduğundan ötürü ekran kartından da gelebileceğini düşünüyorum. Çünkü Crysis3 ü açarken ekran kartının fanı kademe kademe hızlanıyor son hıza geldikten sonra Crysis3 ana görüntüsünü görebiliyorum. Ses çok ince olduğu için büyük ihtimal o da son hız çalışıyordur. Catalyst kontrol merkezini açmadım çünkü pc de hiçbir şey çalışmadığı andaki cpu nun görüntüsünü çektim.

Teorileriniz varsa dinleyip uygulamak isterim. Oyunlarda vs tam hız çalıştıklarına dikkat ediyorum ama o grafikler için idealdir. Fakat pc henüz yeni açılmışken o derece çalışmaları hayra alamet değil. Sadece Avast yüklü ve açılışta o çalışıyor başka program da yok çalışan. Görev yöneticisindede explorer.exe gibi sistem araçları açılıyor.

q5psc.png
 
bilgisayarına BitCoins'cilerin ürettiği bi trojan girmiş olabilir. bilgisayarı senin kullanmadığın zamanlarda BitCoinciler sistem kaynaklarını kendi amaçları için kullanarak para kazanıyorlar. Benim de pc boştayken CPU %100 oluyodu ve fareyi hareket ettirdiğim an normale dönüyodu. tesadüfen görev yöneticisinde "Solve.exe" diye bi uygulama gördüm. araştırıp aşağıdaki yöntemle çözüme ulaştım.

1 - program ekle/kaldır'da "Math problem solver" diye bi uygulama olup olmadığını kontrol et. varsa kaldır.
2 - XP için "c:\documents and settings\%USERNAME%\local settings\application data\"
windows 7-8 için "C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local" klasörü altında yine Math Problem Solver isimli klasör varsa onu da sil.
3 - PC'ne reset at.

ben aynı sıkıntıyı bu yöntemle düzelttim.
 
Kardeşim büyük bir ihtimalle virüs! bendede aynı sorun vardı sağlam bir virüs taraması yaptım geçti.(esetnod32,avast,norton.kayspersky,) bunlar siler.
 
Sağlam bir tarama yapmalısın. Bilgisayarına virüs bulaşmış olabilir. Ekran görüntüsünü koymalısın. Ona göre yardım edelim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı