Çözüldü Sistem sorunsuz çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jspp6

Attopat
Katılım
19 Mayıs 2024
Mesajlar
3
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem sorunsuz çalışıyor ancak monitöre hiçbir görüntü gelmiyor.

Bu sorun birkaç yıl önce başladı, başlarda ara sıra yaşanıyordu, sonrasında şu anda olduğu gibi ekrana hiç görüntü gelmemeye başladı. O zamanlar işlemciyi yeni yükseltmiş sayılırdım, bu sebepten dolayı anakarttan şüphelenmiştim. Bilgisayarcıya götürdüğüm zaman adam bir şeyler deneyip çözmüştü. Uzun süre aynı sorun yaşanmadı ancak son zamanlarda yine başladı.

Sistemi yükseltmek için yakın zamanda ekran kartı ve RAM aldım. Ekran kartı dün elime geçti. Kartı taktım ve takarken işlemci macununu da yeniledim, kasa içinde temizlik yaptım ancak sonrasında bilgisayarı açtığımda, son zamanlarda yeniden başlayan sorun tamamen patlak verdi ve yine artık hiçbir görüntü yok. "Acaba yeni ekran kartında mı bir sorun var?" diye eskisini taktım ancak devam ettiği için sorunun ekran kartında olmadığını anladım. Bugün elime geçen RAM'leri de taktım ancak sorun yine düzelmedi, yani sorun RAM'de de değil. Maalesef işlemci macununu yenilerken sakarlığıma denk geldi ve macun çok minimum bir miktarda işlemci pinine bulaştı. Ancak bu sorun, birkaç hafta önce işlemciyle hiç temas etmemişken tekrar etmeye başlamıştı. Yani kasanın içini açıp bileşenlerle tekrar temas ettiğimde sorun tamamen patlak verdi ve artık hiç görüntü gelmiyor. ASRock a 320M-DGS anakartı 6 yıl önce almıştım, işlemciyi alalı 4 yıl oldu. Sizin görüşünüz nedir, sorun anakartta mı yoksa işlemcide mi? Bu sorunun hangi bileşene bağlı olma ihtimali daha fazla? Anladığım kadarıyla zaten sorunlu olan bir parça, temasla tamamen bozuldu. Bu konuda pek tecrübeli değilim.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Evet, şüphelendiğim gibi sorun anakarttaymış, bugün yeni bir anakart taktım ve çözüldü.
Hocam anakart üzerinde CPU, GPU, RAM ve ROM olmak üzere 4 adet Debug LED'i var. Eğer bu LED'lerden sadece CPU olanı yanıyor ise pinlere güzel bir temizlik yapman gerekecek.
 
Aynı sorunu yaşıyordum PC'yi aldığımdan beri bir gün aniden görüntü gidiyordu. Sök tak sök tak yaparak bazen geliyordu. Bazen bekleyince geliyordu. En son PSU'dan kıvılcım ve duman çıktı ve yeni PSU alınca çözüldü. Belki PSU gerekli gücü veremiyor ve görüntü gelmiyor olabilir. Elinizin altında PSU var ise veya bilgisayarcının PSU'su ile deneyebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı