Sıvı soğutma boruları ısı farkı normal mi?

Mosleman

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2019
Mesajlar
102
Thermaltake sıvı soğutma kullanıyorum, sadece oyun vs için kullanıyorum bilgisayarımı fakat "Core Temp" programı ile işlemci ısısını kontrol ettiğimde 96 derece görünüyordu farklı programlarda aynı sonucu verdi, sıvı soğutmanın işlemciye doğru giden 2 borusuna dokunduğumda biri soğuk diğeri sıcaktı, sebebi nedir 96 derece normal mi? Bilgisayarı ilk açtığımda 50 derece sonra zamanla artıyor çok kullanınca 90 derece üstü oluyor.
 
96 derece normal değil. Fakat boruların birinin soğuk diğerinin sıcak olması normal. Çünkü birinden soğuk su geliyor işlemciden ısıyı alıp tekrar radyatöre dönüp soğuyor. Çalışma mantığı bu zaten.
 
işemci ryzen 5500
sıvı soğutma: TERMALTAKE Toughliquid 240 2x120mm

sebebi nedir bir türlü bulamıyorum, aslında birkaç ay önce ses çıkıyor diye bilgisayarcıya götürmüştüm macunu vs değiştirdi ama yine aynı yine arada aniden ses çıkarıyor gıcırdama sesi ve 1 saat gibi süre sonra ses kesiliyor.

bazen render yapıyorum 96 derece oluyor, render sonrası youtube vs normal kullanıyorum bilgisayarı 65 derece yazıyor, acaba normalmi render'da 96 derece ?
 
Son düzenleme:
O işlemci ve sıvı soğutmayla hiç normal değil. Temizlenmemiş hali ile bile 85'in altında olması beklenir. Soğutucunun tam oturmamış olma ihtimali veya dandik termal macun kullanma ihtimali var. Onun dışında kasa içi hava akışınız nasıl? Kasanız ne? Kaç fan var? Fan düzeni nasıl?
 
Fanlar kasanın üst kısmında, ayrıca Core Temp uygulamasına bakınca böyle görünüyor, render yaparken frek. yazan kısımların hepsi tamamen çalışması gerekmiyor mu? Tam anlamıyorum ama bir problem var.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-05-16 222112.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-16 222112.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 4
Sıcaklıktan dolayı oluyor olabilir. Sıcaklık fazlaysa işlemci kendini kısıtlar daha fazla ısınmaması için.
Ama sıcaklığın neden olduğu konusunu bilmiyorum. Birçok nedeni olabilir:
Soğutucunun düzgün oturmaması, kasanın hava sirkülasyonunun kötü olması, termal macunun adi olması.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı