Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okunur mu?

KeremKutayK

Decapat
Katılım
11 Eylül 2021
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hedefim açıkçası bu bölüm fakat öyle gözüm çok yükseklerde değil hedefim ilk 100 bin yapmak ve üniversiteye yerleşmek. Sizce okunur mu? Avantaj ve dezavantajları nedir? Ve okunursa hangi üniversite daha uygun?
 
Ankara’da okumanızı öneririm. Ben Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisiyim. Henüz hazırlıktayım lakin üst dönemlerden gördüğüm kadarıyla gayet önü açık bir bölüm.
 
Bu bölüm için İstanbul'daki ortalama üniversiteler nasıl? Bir de buradan mezun olduktan sonra hangi alanlardan işe girilebilir?
Hem Siyaset Bilimi, hem de Uluslararası İlişkiler alanında devlet ve özel sektörde çalışma şansınız var. Özel sektörde çalışma şansı biraz daha düşük. İstanbul'daki ortalama üniversiteler derken İstanbul'daki ortalama vakıf üniversitelerinde tam burslu Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü soruyorsanız bilgim yok.
 
Hem siyaset bilimi, hem de uluslararası ilişkiler alanında devlet ve özel sektörde çalışma şansınız var. Özel sektörde çalışma şansı biraz daha düşük. İstanbul'daki ortalama üniversiteler derken İstanbul'daki ortalama vakıf üniversitelerinde tam burslu siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünü soruyorsanız bilgim yok.

Hem vakıf hem devlet ama devlet olsa daha iyi olur durumum çok da iyi değil çünkü dersten filan kalırsam çok sıkıntıya girerim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı