SSD'yi taşınabilir yapmak

SAM3T

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2019
Mesajlar
10
SSD veya HDD modeli
SK Hynix 256GB SSD HFS256G32MNM
Merhaba. Depolama yetmediği için laptopumdaki SSD'yi yükselttim elimde 256 GB mSATA SSD kaldı onu da SSD kutusuna koyup kullanıyorum fakat aklımda bir soru kaldı. Bu SSD'ler elektrik kesintisine karşı hassas diye biliyorum USB ile kullanmak bu kesinti yüzünden SSD'ye zarar verir mi acaba?
 
USB girişlerde öyle olacağını düşünmem ama gerçekten zarar veriyorsa SSD'yi çıkarmadan önce sağ alttan donanımı güvenle çıkar dersin ondan sonra kabloyu çıkarırsın, o zaman bir sorun olacağını düşünmem.
 
Hayır zarar vermez. SSD'ler katı hal diskleridir. Aynı şekilde flash disklerde öyledir. Sök tak tarzı durumlarda bir şey olmaz. Bir dosya aktarırken veya %100 kullanımdayken işlem yaparsanız zarar görebilir.
 
Merhaba arkadaşlar bu SSD veya HDD olayını taşınabilir yapmayı tam anlayamadım.
Örnek olarak;
1 = 1TB taşınabilir Samsung SSD alsak ortalama fiyatı 2500TL gibi fiyatlarda.


2 = taşınabilir değil de normal 1 TB Samsung SSD alsak fiyatı 2000TL fiyatlarda.


Bir de 2.seçenek için 1 adet 3.0 kutu aldıgımızı düşünürsek fiyatı 150TL civarında.


Normal SSD veya HDD alsak veya taşınabilirde alsak içindeki SSD veya HDD'ler yapısı olarak aynı zaten(bağlantı olarak) fakat 2.seçenek daha ucuza geliyor bu aradaki fark sebebi nedir birinde kutu olması diğerinde harici alınmasımı sadece ve yukarıda yazılmış ama tekrar sormak istedim normal ssd alıp 1 adette kutu alıp kutuya koyup taşınabilir olarak kullanmamızda bir sorun olmaz doğrumudur
 

Yeni konular

Geri
Yukarı