Statik ve Fizik 101 bağlantılı mı?

PanteLazarov

Femtopat
Katılım
11 Haziran 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak. Şimdi ben fizik 101 dersini geçtim ve gelecek yıl statik ve dinamik derslerini alacağım. Statik veya dinamik ile fizik 101 bağlantılı mı veya statik ve dinamik için tekrardan fizik 101 çalışmaya gerek var mı? (Statik ve dinamik kitaplarını incelediğimde fizik 101'de gördüğümüz konuları tekrardan görüyoruz diferansiyel denklemlerle işlem yapıyoruz ben öyle gördüm ama.) Şimdiden vereceğiniz cevaplar ve öneriler için çok teşekkür ederim.
 
İlk konuları bağlantılı , özel olarak geri bakmanı gerektirecek kadar değil temeli derste veriliyor. Hareket denklemleri ve dinamik içinse atışları baştan gösteriyorlar sonrasında özel konulara evriliyor. Mesela Dinamikte başta hareket denklemlerini gördükten sonra konu rijit cismin hareketlerine dönüyor gibi gibi . Statikde de iç-dış gerilmeler ve yükler konularına dönüyor.
 
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak. Şimdi ben fizik 101 dersini geçtim ve gelecek yıl statik ve dinamik derslerini alacağım. Statik veya dinamik ile fizik 101 bağlantılı mı veya statik ve dinamik için tekrardan fizik 101 çalışmaya gerek var mı? (statik ve dinamik kitaplarını incelediğimde fizik 101'de gördüğümüz konuları tekrardan görüyoruz diferansiyel denklemlerle işlem yapıyoruz ben öyle gördüm ama.) Şimdiden vereceğiniz cevaplar ve öneriler için çok teşekkür ederim.

Gördüğün çoğu ders bağlantı olacak. Mesela physics ile static, static ile dynamics, dynamics ile mechanisms, mechanisms ile dynamics of mechinery. Gördüğün gibi fizik bilmezsen büyük sıkıntı yaşarsın. Bilirsen, öndesin.
 

Geri
Yukarı