Rehber Steam Idle Master nedir, nasıl kullanılır?

Merhaba, çoğunuz Idle Master'ı biliyordur ama hala çok sık konuları açıldığı için ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına dair bir rehber hazırlamak istedim. Uzun yazılar ile kafanız karışabilir ama olabildiğince açıklayıcı ve özet tutmaya çalışacağım. Umarım çoğu sorunuzu yanıtlar. Bu rehber kâr ettiren oyunlar ile alakalı değil, Idle Master'ın ne olduğuyla alakalı olacak. Zaten kâr ettiren oyunlar ile alakalı konular bulunuyor. Başlayalım öyleyse:

Idle Master Nedir?


Idle Master Steam'e ait bir uygulama değildir. Kullanılma amacı sahip olduğunuz oyunları yüklemeden, başında durup oynamadan, birden fazla oyundan aynı anda koleksiyon kartı düşürmektir. Bu uygulama koleksiyon kartlarının bir kısmını düşürüp, kalan kısmı satın alıp birleştirilerek rozet elde etmek için kullanılabilir. Genelde tercih edilen ise kartların oyunun kendisinden pahalı olduğu durumlarda oyunu alıp, düşen kartları satıp kâr amaçlı kullanılmasıdır. İllaki oyun almanıza gerek yok, halihazırda Steam kütüphanenizde bulunan oyunlar için de kullanılabilir. Oyunun sizde olması ve koleksiyon kartı düşürme hakkına sahip olmanız yeterli.

1668900048216.png

Örneğiniz üstteki oyunda toplam 8 adet koleksiyon kartı bulunuyor ve dikdörtgen içine aldığım alandan görebileceğiniz üzere maksimum 4 kart düşürebiliyoruz. Kalan kartları topluluk pazarından almamız zorunlu. Bazı oyunlarda tüm koleksiyon kartlarını düşürmek 12 saati bulabiliyorken bazılarında 4-5 saatte düşer. Rozet için kaç koleksiyon kartı olduğuna göre değişir çünkü düşürebileceğimiz kart hakkını belirler.

Sahip olmadığınız bir oyunun koleksiyon kartlarını alıp rozetini elde edebilirsiniz ama bu uygulamayla sahip olmadığınız bir oyundan koleksiyon kartı düşüremezsiniz. Başka bir konuda sorulduğu için not olarak geçeyim dedim.


Idle Master Nasıl Kullanılır?

Kullanımı gayet kolay ve zahmetsiz. Bilgisayarı boş bırakacağınız veya müsait olduğunuz bir zamanda uygulamayı aktif edip bir yandan koleksiyon kartı kasabilirsiniz. Uygulamayı açtığımızda karşımıza bu pencere çıkıyor:
1668900943136.png


Yapmanız gereken ilk şey sol üstteki "Dosya" kısmından "Ayarlar" ve eğer kullanacaksanız "Kara Liste" bölümlerini kendinize göre ayarlamanız. Açıkçası ben CS:GO dahil bazı Valve oyunlarını daha bu uygulama içerisinde kullandım ve bir sıkıntı yaşamadım. Ayarları ise ilk halinde tutuyorum. Uygulamanın ban riski yok denecek kadar az ama yine de kendimi güvenceye almak istiyorum derseniz kendinize kara liste hazırlayabilirsiniz. "Kara listeyi nasıl kullanacağım?" diye sorarsanız:

1668901390237.png

Kara listeye almak istediğiniz oyunun App ID'sini gireceksiniz. Oyunun App ID'sini öğrenmenin en basit yollarından; SteamDB sitesinde oyunu aratırsanız en üstte yazıyor. Örnek olarak görselde de kullandığım yeni çıkan Spider-Man Miles Morales oyununun App ID'si 1817190 imiş.
1668901560666.png

Ardından geldik asıl olaya. Oturum açma yerinde karşımıza doldurmamız gereken boşluklar çıkıyor:
1668901830655.png


Bunları öğrenmek çok basit. Steam'e tarayıcınız üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. Büyük ihtimal zaten giriş yapmışsınızdır, peki bu bilgileri nasıl bulacağız? Tarayıcınızın ayarlarından "Gizlilik ve Güvenlik" kısmına girin ve görseldeki gibi adımları takip edin:
1668901970040.png

1668902058355.png

1668902194946.png

Bunları uyguladıktan sonra ilgili yerlerin "İçerik" kısmındaki kodlarını kopyalayacağız ve boşluklara yerleştireceğiz. Tarayıcı olarak Opera GX kullandım ama diğer tarayıcılarda da kısımlar aynı kalacaktır. Bu yüzden sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ayrıca bendeki gibi çerezler kısmında steamparental/steamMachineAuth kısmı gözükmezse steamLoginSecure'daki içeriği kopyalayıp yapıştırabilirsiniz oraya da.
1668903371578.png
Bunları tamamladıktan sonra uygulama kart düşürebileceği oyunları bulup başlayacaktır. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Yapmanız gereken önemli şeylerden biri de uygulama çalışırken kendinizi görünmeze almanız.
Söylemeye gerek duymadım ama kart düşürmek için Steam'in arkada açık olması zorunlu.


Rehber bu kadardı, işinize yaradıysa ne mutlu bana. Sorularınız olursa sorabilirsiniz. Özet geçmeye çalıştım ama eklemem gerektiğini düşündüğüm şeyler vardı o yüzden biraz uzun oldu kusura bakmayın. Hatta hala anlatmayı unuttuğum şeyler olabilir ama basit şeyler, halledersiniz. Eğer adımları baştan sona uygularsanız sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum. Uygulamada yaşanan sorunlar için de bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

 
Son düzenleme:
Bunu kullanın artık: GitHub - JustArchiNET/ArchiSteamFarm: C# application with primary purpose of farming Steam cards from multiple accounts simultaneously.

Öncelikli olarak Steam Idle Master'ın geliştirmesi durdu, artık onla ilgilenen biri yok. İkinci olarak Steam Idle Master için Steam'in açık olması gerektiği gibi, Steam Idle Master kart alamayacağı şeyleri fark edemeyip takılabiliyor, kart alabileceği başka şeyleri de atlıyor.

ArchiSteamFarm'ın ise geliştirmesi çok aktif bir şekilde devam ediyor. Çalışması için de Steam'in açık olması, hatta yüklü olması dahi gerekmiyor. Idle Master'ın ana sorunlarından biri de daha çıkmamış oyunları farmlamaya çalışabilmesi, ASF ile böyle bir olay yok. ASF ile offline görünebiliyorsunuz, farmladığınız oyunları oynadığınızı göstermiyor, Steam'i normal kullanmaya devam edebiliyorsunuz yani. Benim için en önemli özelliklerinden biri aldığınız iade edilebilir oyunları farmlamasını engelleyebilmeniz, alıp deneyeceğim oyunların iadesini yakmıyor böylece.

Steam'in yüklü olması bile gerekmediğinden ben VPS'ime linux-arm64 versiyonunu kurdum, kendi halinde çalışarak yüzlerce oynanmamış oyunu farmlıyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı