Steam'e dolar geldi

Bundan sonra hiç umurumda olmaz Steam'den oyun falan almam ama her türlü oyunumu oynamaya devam ederim. Başarımı bilmem nesi olmasın. Türkçe de koymasınlar kardeşim nasıl olsa çeviri grupları çeviriyor basarım parayı alırım çeviriyi.

Öyle vallahi yapacak bir şey yok.
 
Aslında tam beklediğimiz gibi olmuş. Bazı indie oyunlarda aşırı derecede artış yaşanmış. 60TL'yken bile burun kıvırdığım oyun 115TL olmuş fakat bazı büyük bütçeli oyunlar ise herhangi bir fiyata artışı almadığı gibi fiyatında düşüş bile olmuş.
5-10 kat artmayan indie yok gibi, en az artan 3-4 katına çıkmış. felaket
 
Özel fiyatlandırma yapmasını beklediğim firmalar özel fiyatlandırma yapmazken(Sony gibi) özel fiyatlandırma yapmasını beklemediğim(CD Projekt Red(Cyberpunk'ı 60 dolar değil 45 dolardan satıyorlar), bir kaç 60 dolarlık oyununu 35-40 dolara satan indie firma, Baldur's Gate 3 gibi) firma özel fiyatlandırma yapmış.

Aslında tam beklediğimiz gibi olmuş. Bazı indie oyunlar aşırı derecede artış yaşanmış. 60TL'yken bile burun kıvırdığım oyun 115TL olmuş fakat bazı büyük bütçeli oyunlar ise herhangi bir fiyata artışı almadığı gibi fiyatında düşüş bile olmuş.

Sizi bilemem ama bu zam olayı kısa vadede benim korktuğumdan daha az etkili oldu arkadaşlar. Ha tabii dolar gelecek yıl 40 seviyelerine ulaştığında işimiz yaş.
Benim üzüldüğüm nokta düştüğümüz o ülke grupları ve TL'nin durumu. Bir de artık insanlar oyunlara Türkçe desteği beklerken bunun yaşanması baya üzücü.
 
Bundan sonra hiç umurumda olmaz Steam den oyun falan almam ama her türlü oyunumu oynamaya devam ederim. Başarımı bilmem nesi olmasın. Türkçe de koymasınlar kardeşim nasıl olsa çeviri grupları çeviriyor basarım parayı alırım çeviriyi.
Artık öyle, eskiden gene 200 - 300TL verip Türkçe olmamasına göz yumuyorduk. Son zamanlarda bu makas iyice açıldı fakat bundan sonra daha oyuna para vermem.
 
Aga ben de koleksiyon sevdalısıyım ama hesabımı da çer çöp oyunlarla değil, gerçekten oynayacağım oyunlarla donattım. Dönüp baktığım zaman hem hesabım hem profilim hoşuma gidiyor. Nasıl benzetme yapabilirim diye düşünüyorum, bir resim galerisine gittiniz ve orada dünyaca ünlü tabloların bir araya toplanarak düzenli bir şekilde sergilendiğini gördünüz, bunun gibi.

Oynayıp, bitiriyoruz ve geçiyoruz. Ama arkasında ekran görüntüleri, başarımlar, varsa rozet ve inceleme kısmını bırakıyor oyunlar.

Yani Steam dünyasına bir kere girip, indirimlerde düzenli alışveriş yapmaya başlayınca alışkanlık oluyor. Hele ki ben 10. senemi devirdim. Bu saatten sonra da bırakacağımı hiç düşünmüyorum bile. Yalnızca oyun satın alma sıklığım azalacak. Artık oyunları istek listeme yığacağım ve sezonluk büyük indirimlerde alışverişlerime devam edeceğim.

Ben bunu alışkanlık olarak değil zararlı bir bağımlılık olarak görüyorum açıkçası. Üzerinde zerre sahiplik hakkı olmadığın şeylere çuvalla para dökmek, sırf indirimde diye satın alıp 7 sene boyunca hiç açıp oynanmamış oyunların kütüphanede durması. Bilmiyorum aynı LoL, CS:GO gibi oyunların oyuncularda yarattığı bağımlılıklar ve borderline kumar alışkanlıklarına bakınca Steam de bu tarz bir "tapınak" gibi geliyor bana.

Bu konuda yazılan bazı mesajlarda da onu hissediyorum açıkçası. Yok hayat bitmiş bilmem ne, deli millet.
 
Özel fiyatlandırma yapmasını beklediğim firmalar özel fiyatlandırma yapmazken(Sony gibi) özel fiyatlandırma yapmasını beklemediğim(CD PROJEKT RED(Cyberpunk'ı 60 dolar değil 45 dolardan satıyorlar), birkaç 60 dolarlık oyununu 35-40 dolara satan indie firma, Baldur's Gate 3 gibi) firma özel fiyatlandırma yapmış.

CDPR yerel fiyatlandırma yapması en olası firmalardan biriydi aslında. Mesela Capcom'dan hiç beklemezdim yerel fiyatlandırmayı.
 
Baldur's Gate3 istiyordum bir tek, o da 35 dolar olmuş 800TL'den, bakalım yarın indirim başlayınca nasıl bir indirim gelecek? %20 gelse bile 800e inmiyor ki %20 gelmez, nalet olsun...
 
Ben bunu alışkanlık olarak değil zararlı bir bağımlılık olarak görüyorum açıkçası. Üzerinde zerre sahiplik hakkı olmadığın şeylere çuvalla para dökmek, sırf indirimde diye satın alıp 7 sene boyunca hiç açıp oynanmış oyunların kütüphanede durması. Bilmiyorum aynı LoL, CS:GO oynayanların oyuncularda yarattığı bağımlılıklar ve borderline kumar alışkanlıklarına bakınca Steam de bu tarz bir "tapınak" gibi geliyor bana.

Bu konuda yazılan çoğu mesajda da onu hissediyorum açıkçası. Yok hayat bitmiş bilmem ne, deli millet.
Hayat bittinin ne olduğunu hala çözemedim.Akım mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı