Subay olmak için ne yapmak lazım?

adolfaras4

Femtopat
Katılım
14 Mayıs 2024
Mesajlar
20
Subay olmak istiyorum 10. sınıfım 2007 liyim 9. sınıfta kaldım ikide bir okul değiştirmekten adapte olamadım. Derslere bir de en son imam-hatipde kalınca mecbur olarak hiç yapamadım. Şimdi evimin yakınında okulda okuyorum ve geçtim sınıfı şu an. Dediğim gibi 10. sınıf fiziksel özelliklerim olarak geçiyorum sorunum yok. Sadece 1 yıl oldu mu bilmiyorum. Omuzum çıktı birkaç kere sonra omuzumu gelistirince çıkmamaya başladı. Bir de dayanıklıyım da. Hangi konulara derslere çalışmalıyım? Neler yapmalıyım? Bir de kara subayı olmak istiyorum.
 
Kara Harp Okulu'nu kazanman lazım. Türkiyede başka karacı subay yetiştiren kurum yok. Ders konusunda da TYT&AYT dışında yapacağın pek bir şey yok. Gözlerine dikkat et, yaz aylarında ortopediye git skolyoz var mı ölçtür. Skolyoz çıkarsa egzersiz yap. 12. sınıfta MSÜ sınavına girer kazanırsan KHO'yu tercih edersin.
 
Karacı ve subay olmak istiyorsan iki yolun var.
MSÜ sınavına gireceksin ve puanını tutturup kara harp okuluna gideceksin, tam net kara harp okulu netlerini bilmiyorum.
Veyahut YKS sınavına girdikten sonra, yeterli sıralama yaptıysan (sayısal 100 bin, eşit ağırlık 250 bin) jsga.edu.tr üzerinden başvurabilirsin. Jandarma olursan 2 ve 3 yılda bir tayinin çıkar, asayiş iyidir. İstihbarat olursan ne mutlu sana, çok zordur. Özel kuvvetler biraz fazla kalın gelebilir. Jandarma olursan imkanların gayet iyi olur, oyak vesaire yurtlarından, emeklilik sisteminden faydalanabiliyorsun. TsK'den daha rahat olabileceğini düşünüyorum. Ben de hazırlanan bir öğrenciyim, jsga istiyorum, jandarmada az rütbeli olduğu için daha az baskı hissedersin, daha saygın olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı