Taşınabilir Batarya Marka Seçimi

Nitratium_TR

Hectopat
Katılım
7 Mart 2015
Mesajlar
122
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. Ben taşınabilir batarya almak istiyorum. Fakat yanlış anlaşılmasın. Sanırım bunlar Powerbank diye geçiyomuş. Bende Samsung S5 var. Yani bunların modelleri konusunda bir bilgim yok. Bunlarından hangi marka en iyisidir? Kaç MAH yeterlidir? Bütçe konusunda çok bir şey yok kafamda. Sadece bunlarla ilgili ben bilgi almak istedim :)
 
Xiaomi 10400 MAH kullanıyorum. S5'in 2800 MAH bataryası var. 10400 ise 4 katından biraz daha az. Yani en az 3 kere şarj eder, fiyatı da pahalı değil. Ayrıca araştırırken kaç amper çıkış değeri olduğuna da bakmalısın. Prizden aldığım çıkış değeri 1.5A iken bataryanın çıkış değeri 2A. Yani prizden hızlı şarj ediyor. Sonuçta acil durumlar için alınan bataryalar bunlar ve hızlı şarj etmesi önemli.

Almak istersen en uygun fiyat:

Xiaomi PowerBank 10400 mAh Taşınabilir Batarya - Ucuzbudur

Dikkat edilmesi gerek diğer konu da çok fazla çakma batarya olması. Piyasadaki her bataryaya güven olmuyor. Verdiğim linkteki orijinal, oradan aldım. Çakma ürünler çok riskli, patlama vb. durumlar olabiliyor. Ürünün kötü yanlarına gelirsek şarj kablosu kısa sayılır. Bu çok önemli değil ama en önemli eksik içinden adaptör çıkmaması. Kendi şarj aletinin adaptörünü kullanarak şarj etmen gerekiyor. Aklıma geleni yazdım, umarım yardımcı olabilmişimdir :D
 
Ben de Galaxy S5 kullanıyorum ve bir powerbank aldım kendime. Xiaomi önerebilirim. Ama çok sayıda çakması yapılıyor. Bunu direk fiyatından ayırt edeceksin. 20 liraya 40 liraya Xiaomi bulamazsın. Gördüğünde bakma bile açıklamalarına. Çünkü hepsi orijinal satıcısına göre.
Telefonlar Şarj Setleri Xiaomi XIAOMI-10400MAH 10400 mAh Xiaomi 10400 mAh Universal Taşınabilir Şarj Cihazı Bu ürün orijinal. Ve bu fiyata başka bir yerde bulamazsın bence. Fiyatı güzel.
TP-LINK TL-PB10400 POWERBANK TAŞINABİLİR ŞARJ CİHAZI 10400mAh - kliksa.com Ben şu an alıyor olsam bunu alırdım. Daha şık, daha işlevsel. Aynı anda 2 telefonu şarj edebiliyor. Biri 5V/1A diğer girişi 5V/2A. Ayrıca el feneri mevcut üründe. Ayrıca seyahatlerde veya bir yerden başka bir yere taşımak için kılıf veriyorlar. 2 sinden birini seçebilirsin. (fiyat olarak en uygunlarının linkini verdim.)
Samsung'un da, Sony'nin de powerbank ürünleri mevcut. Fakat fiyatları bunların en az 2 katı.
Ha dersen bunlar Galaxy S5'i kaç defa doldurur. Benim kullandığım Xiaomi 3 defa dolduruyordu. TP Link'in aşağı kalacağını sanmam.
Uzun lafın kısası bence TP Link'i al. (İki önerdiğim site de güvenilir siteler.)
 
ASUS'un bataryası boyut olarak da kalite olarak da gayet iyi:

ASUS Shop – ZenPower - ASUS eShop Turkey

2.4 A gibi bir değere sahip ve normal sarj aletlerinden daha hızlı sarj ediyor. Bu tip sarj aletlerinin 10.000 mAh gibi değerleri gerçekten vermediğini de göz önünde bulundurmak lazım. 3000 mAh bataryası olan bir telefonu 2.5 kez sarj edebiliyor. Zenpower'ın tek eksisi cep telefonlarından daha ağır olması. :D ASUS dururken çin malı ürünlere yönelmek pek akıl işi değil.
 
Asus da bir Çin markası. Ayrıca Xiaomi'nin nesi varmış Çin mal ama telefonları dünya çapında kullanılan kaliteli telefonlar. Kullanıcıları da telefonlarını çok seviyor.
 
Asus da bir Çin markası. Ayrıca Xiaomi'nin nesi varmış Çin mal ama telefonları dünya çapında kullanılan kaliteli telefonlar. Kullanıcıları da telefonlarını çok seviyor.
Asus, Çin değil Tayvan markasıdır. Ayrıca Asus ile öyle markaları bir tutup karşılaştırmak da doğru değil.

Konuya dönecek olursak Asus Zenpower fiyat olarak da kalite olarak da çok iyi bir ürün.
 
Asus Zenpower tavsiye ederim. Güzel duruyor ve kapasitesi çok. Ben Codegen Powerx 7800 mAh Çift USB Beyaz Taşınabilir Şarj Fiyatı bunu kullanıyorum. Memnunum. Kapasitesini tam olarak veriyor. Önceki cihazım 2000 mah'tı ve 3 kez tam dolum + yarıya kadar dolduruyordu. Bu cihazlar ne kadar çok kapasiteli ise o kadar uzun sürede doluyor bunu da unutmayalım. Bu cihazım yaklaşık 8-9 saatte doluyordu.
 
2.4 amper yüksek bir değer. Her hızlı şarj pilin ömründen çalmak demektir. Ben şahsen önermem, kullanmam da. TP Link öneriyorum.
 
Xiaomi iyidir :like:
Tavsiyem 10.000 mAH boyutunda yeni bir model duyurdular, fiyatı 12 dolar civarında. 10 gün önce sipariş vermiştim, daha elime ulaşmadı. Ulaşınca bilgi veririm. Ancak bataryaları oldukça kaliteli ve bu sektörde kendini kanıtlamış firmalar olan LG ve Samsung bataryalarını kullanıyorlar. Kullananlar genel olarak memnunlar.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı