Taşınabilir HDD'den Silinen Dosyalar Geri Dönüşümden Kalkmıyor

onurdinsever

Hectopat
Katılım
2 Temmuz 2013
Mesajlar
134
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, merhabalar. Bilgisayarımda bir problem ile karşılaştım ve bu problemi sizlere danışmak istedim.

Yaklaşık bir hafta önce internette gezinirken (yabancı dizi sitesi) karşıma uygunsuz bir reklam çıktı ve bende alelacele kapattım ve yeni sekme açtı ve onuda hızlı bir şekilde kapattım. Bu olaydan birkaç gün sonra bilgisayar enteresan hale geldi. Facebookta gezinirken sayfa otomatik olarak sürekli sona iniyordu. Bende taşınabilir HDD'ye bazı yedeklemem gereken resimlerimi videolarımı yedekledim ve bilgisayarımı fabrika ayarlarına döndürdüm. Sorun çözüldü. Yedeklediğim dosyaları tekrar almak için bilgisayarıma taşınabilir HDD'yi taktığımda geri dönüşüm kutum boş olduğu halde HDD takıldığında bazı dosyalar çıkıyor. O dosyalar ise yedeklemek için yerim yoktu fabrika ayarlarına döndürmeden önce bazı dosyaları silmiştim. Sildiğim dosyalar aynen geri dönüşüm kutumda duruyor. Bu dosyalar silinmiyorda. Şuan Avast ile temizleme yapıyorum. FreeCommander adlı programı kurdum ve bilmediğim .exeleri de kaldırdım.

Sizlerinde tavsiyelerini almak istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Hayırlı günler dilerim...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cmd'yi yönetici olarak açın, şu komutları yazın;
Kod:
rd /s %systemdrive%\$Recycle.bin
Eğer olmaz ise Çalıştır kutusuna yazın.
 
Hocam merhabalar. Yukarıda da belirtmiştim işleme devam ediyorum. Virüs taraması falan yaparak dosyalardan kurtuldum. Avast ile hem sistem açıkken hemde sistem açılırken tarama yaparak tüm virüslerden kurtuldum ve de dosyalar silindi. Verdiğiniz bilgiler için yine de sağolun. Hayırlı günler.
 
Bilgisayarınızı ve taşınabilir HDDnizi (ayrıca bu süreçte kullandığınız tüm depolama aygıtlarını) Norton Security ve Emsisoft Antimalware ile tüm güncelleştirmeleri yükledikten sonra tam taramadan geçirin.
Avast'ın bulamadığı veya tam olarak silemediği zararlılar olabilir.
Her ihtimale karşı bu işlemlerden sonra bilgisayarı birde HitmanPro ile tarayın.
Ardından da bilgisayarınızı Kaspersky Rescue Disk ile de taratın.
@onurdinsever
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı