Techtok sistem nasıl kurulur?

cartel.exe

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
4.772
Makaleler
1
Çözümler
26
Yer
Los Angeles
Evet sorum bu sekilde olacak. Illaki TikTok'ta falan gezerken şöyle şık görünüşlü bir sistem gormüşsünüzdür.

cb072d96f85941fe7eb3aab2c7466970.jpg

WhatsApp Image 2024-05-19 at 12.34.01.jpeg

Bunun gibi şık gözüken sistemlerden istiyorum. TikTok'ta bu sistemlere techtok sistem deniyor sanırsam. Benim ekıpmanlarım uygun gibi. Odamdaki mobılyaları değiştireceğim. Onun dışında bilgisayarımı odaya girince gözüken bir yere alacagım. Sistemim şimdilik böyle:

WhatsApp Image 2024-05-19 at 12.34.01 (2).jpeg


WhatsApp Image 2024-05-19 at 12.34.02.jpeg


Masam küçük olduğu için monitör arkaya doğru gitmiyor. Şimdi planlamalarımı anlatayım.

Masam küçük, kirmizi ve eski oldugu icin bu masayi dusunuyorum. Bilgisayari ise masanin ustune koyacagim icin o dolap olan tarafi bilgisayarin altinda kalacak sekilde dusunuyorum. Dusundugum masa bu:


Onun disinda bilgisayarimi 1-2 sene sonra komple degistirecegim. Ekipmanlarimin bir kısmı kablolu (kulaklik, mouse). O yuzden sorun cikar mi diye dusunuyorum.

Mouse Pad'im buyuk oldugu icin monitorusuna koymak istiyorum.


Belki laptop da koyarim diye bu da olabilir.


Ya da cift monitor olursa diye bu:

Aksesuar olsun diye pegboard dusunuyorum. Ayni bunun gibi.

hqdefault.jpg


Bunun disinda sunun gibi sarkik, bitki gibi seyler dusunuyorum.



Yarin ic mimar gelecek ve odama goz atacak. Mobilyalari vs. onunla ayarlayacagim.

Buna da tabletimi koyarim diye dusundum. Siyah, beyaz, gri temali bir sistem olacak. Arada bitkiler falan da olacak.


Yani bunun gibi seyler. Sizce guzel bir calisma olur mu? Mouse pad pek hosuma gitmemeye basladi. Degistimek istiyorum ama yeni aldim. Ileride degistirsem cok goze batar mi?

@KafadanKontak hocam siz deneyimlisiniz bana yardimci olursunuz :D
 
Selamlar. Çncelikle senin yerinde olsam masamı tamamen beyaz mat veya beyaz mermer efektli yapışkanlı folyoyla tmaamen kaplarıdm. Yeni masa almak yerine bu kapla aişi en iyi çözüm. Ben de beyaz masamı siyah sisteme ayak uydursun diye mat isyaf hafifi dokulu bir folyoyla kapladım.

Bir masa saati de güzel duracaktır ama genelde bu monitörü özel ayakla birlikte masaya veya duvara montelediğinizde güzel duran bir ekleme. Bu şekilde masanda çooook ölü alan oluşmuş. Bundan kurtulmanın yolu harici bir monitör ayağı almaktır.


Kasanın içinde araba veya saksı koymak önceleri güzeldi ama gereksiz hava akışını bozan ve toz tutan şeyler. Bunun yerine belki RGB ekran kartı tutucu aparatlarından ekleyebilirsin.

Monitörünün üstüne monitör lambası öneririm ama onların fiyata hayli uçtu. Ama monitörün arkasına tam tur dönecek şekilde rgb led ekleyebilirsin uzaktan kumandalı. O da arkadaki duvara güzel bir ışık verecektir. Daha aydınlık görünecektir setup. Beyaz setup her zaman güzel aydınlatmaya ihtiyaç duyar. Çünkü ışığı alınca homojen olarak dağıttığından o ışıl ışıl görüntü ortaya çıkar.

Bu pegboard enen duvara asılan şeyi de eğer dolduracak güzel ekipmanların yoksa almanın bir anlamı kalmıyor. Kalemlikten farkı kalmıyor yani.

Uygun fiyatlı beyaz bir kulaklık standı masanın üstünde veya yanında daha iyi olur.


Bu linkte benim setup'ın detaylı fotoğrafları mevcut. Oradan aklına takılan ya da merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı