Telegram'dan gelen iş teklifi için hesabıma gelen 100 TL'den sorun olur mu?

Kanki nasıl aldın öyle kişilere nasıl ulaşabilirim 😃şu dolandırıcı enayilerin parasını koparmak istiyorum.

Sana nasıl ulaşırlar bilmiyorum ama genellikle verilerimiz çatır çatır satıldığı için güvenmediğin bir yere cep telefonu verdiysen gelebilir bunu önermem. Dün tekrardan geldi ve 100TL kopardım sistem değişmiş 24 yaş altı kabul etmiyorlar. Bunları yapmanızı önermem ne olacağı belli olmaz. Eskiden arayanlara tekrar yazdım engellemişler.
 
Adamlar dolandırıcı enayiler değiller, kara para aklanıyor diye iddialar dönmüştü. Sırf 150-200 TL için bu riske girmeyin ileride başınız yanar, hiçbir dolandırıcıyı sırf abone olmanı koz kullanarak dolandıramazsın. İşin içinde başka şeyler olduğu çok belli ama net değil.

Hocam yapmayın etmeyin, başka çalıntı hesaplardan size para atıyorlar sizde bu suça ortak oluyorsunuz. İleride hukuksal olarak başınız ağrıyabilir, yerinizde olsam iade ederdim paranın geldiği hesaba. Bu hesaplarda dolandırılan diğer insanların hesapları oluyor, ileride benim hesabından para gitti diye giden hesaba (sizin hesabınıza yani) dava açarlarsa uğraşır durursunuz.
Bence iade edin, açıklamaya durumu anlatın ve dekontu saklayın.

Başka bir kullanıcının yazdığı yorum bu şekilde, kesinlikle temiz bir yol değil. Ufak miktarlar zaten, asla ve asla bu riske deymez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı