Elektronik Thermalright Phantom Spirit 120 SE (Siyah) 1499TL!

Soğutucu geldi bugün. Malum AMD işlemcilerde soğutucu sökmek biraz zor. İşlemci yapışıp çıkarsa vs uğraşmak sıkıntı olur en iyisi ben bunu bilgisayarcıya götüreyim montajını yapsın bari :)
 
Soğutucu geldi bugün. Malum AMD işlemcilerde soğutucu sökmek biraz zor. İşlemci yapışıp çıkarsa vs uğraşmak sıkıntı olur en iyisi ben bunu bilgisayarcıya götüreyim montajını yapsın bari :)

İşlemciyi strese sokup biraz ısıtınca daha kolay sökülüyor diyorlar, istiyorsanız çok zorlamadan bir deneyin.
 
Ryzen 7950X'i bile overclock denemediğiniz sürece throttle yapmayan bir soğutucu. 240mm ve 360mm radiator sahibi olarak, satın aldığımdan beri PS120SE kullanıyorum 7600X işlemcim ile beraber.

Hep söyledim, 240-360mm radiator alıyoruz, sızdırmaz özelliği var, pompası 100bin saat çalışıyor 5 yıl garantisi var diyoruz, oyun indirmek için sistemi açık bıraktığınızda ve bilgisayar başında olmadığımızda o pompa bozulursa, ya da sıvı akması yaşanırsa? Düşük ihtimal bunlar ama ihtimal dahilinde olan her şey, gerçek olabilecek senaryo kabul edilir ki bizzat yaşamış tecrübe etmiş biriyim.

Benim kafama çok yatmıyordu bu hazır sıvı soğutmalar, iki tane aldım denedim sonra bir de hava soğutma denemek istedim, daha da aksi olmadıkça ben kullanmam hazır sıvı soğutma. 240mm radiator alacağınıza PS 120SE ya sa pa 120 alın geçin.

AMD işlemci tarafında daha başarılı bu soğutucular, Intel tarafında ise 13700k üzerine çıkmadığınız sürece normal kullandımda hiçbir sorun yaşatmaz. İncelemelerine bakın yabancı kanallardan.

12700K ile kullanıyorum. Dün sabah elime ulaştı 98 dereceleri gördüğü oyunlarda 65i geçmiyor. NFS Payback, Dying Light 2, Ready or Not. Yüksek-Ultra grafiklerde canavar gibi iş yapıyor. Özellikle valorantta çok ısınıyordu, 85-90 dereceleri görmüştüm şuan 45-55 arası geziniyor.
 
Son düzenleme:
Kasaya sığdı ama RAM'lere değdiği için takamadım. Şansımız yokmuş :(

Montajı yanlış yapmışsındır. RAM'lere bakan kısma fan takılmayacak, araya ve arkaya takman lazım. Ön kısmı boş kalacak.


1713606246746.png
 
Bilgisayarcı öyle dedi valla hocam ben kendim monte edemem zaten

O da bilgisayarcının cahilliği, kullanma kılavunuzuna bakarak montaj yapsa görürdü ön kısma fan takılmaması gerektiğini. Oradaki kesik bölgeleri RAM'ler için yapıyorlar çünkü temas etmesin diye.
 

Geri
Yukarı