Toshiba Satellite M50-A-11J Fan aşırı hızlı dönüyor

akarsu

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2014
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Haziran ayında aldığım laptobun fanı aşırı hızlı dönüyor. Eskiden böyle değildi. Hani bios güncellerken son hız döner ya fan, ondan daha hızlı dönüyor. Bir iki günden beri böyle. Bilgisayar açıldığında normal halinde ama sonra birdenbire video felan izlerken birden son hıza çıkıyor. Garantiye götürmem mi gerek başka yolla halledebilir miyim?
 
Marka ve model nedir acaba ? Eğer eliniz yatkın ise ve kasa açıldığında garanti yok olmuyorsa evde kendiniz de kanal ile ic toz temizliğini yapabilir, gerekirse Termal macunu değiştirebilirsiniz. (Haziran Ayında alınınca macuna birsey olmaması lazım ama Türkiye uretimi (markası) bazı firmalar bu konuda sıkıntı yaşattılar.
 
Toshiba m50 a 11 j. Bilgisayar ısınmadığı zamanda fan dönüyor. Eskiden çok ısınmasına rağmen böyle bir şey yapmazdı.

Fan ilginç bir şekilde hızlanıyor.
 
Şuan normal sadece internette gezerken ki sıcaklıkları. Şimdide bir oyun açayım.

Bir sekilde bios ayarları değişmiş olabilir mı ? Bios güncellemesi yaptınız mı ?

Bios güncel.

Ekran Alıntısı.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
10 dakika oyun oynadıktan sonra Aida64 programı ile algılayıcı kısmının ScreenShot'unu paylaşın. RealTemp gibi programlar yanlış gösterebiliyor. BIOS'u kurcaladıysanız Default ayara alın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı