TouchPad film tırnağı tamiri

ProBlade

Decapat
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
7
Laptopu acarken touchpad filminin tirnaklari yamuldu ve slota girmiyor. Tamir edilme sansi var midir veyahut temin etme sansim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aradığınız şeyin adı "flex kablo". Bilgisayar tamircilerinde oluyor genelde. Aynı marka ya da modele ait olmayan bilgisayarların flex kabloları da birbirlerine uyuyor bazen. Elinizdekini götürüp aynısından bulmaya çalışın. İnternette de satılıyor.
 
Touchpad film tırnağı?
Fotoğraf atar mısın?

Hocam aynı sorunu ben de yaşadım Flex'i kablosunu pinlerin yer aldığı sokete sıkışmasını sağlayan klips(siyah aparat) kırıldı. Geçici olarak ufak izole bant kullanarak yapıştırdım şu an çalışıyor touchpad ama mutlaka geçici bir çözümdür yapmış olduğum. Daha efektif bir çözüm önerisi olan var mı? Eski hali gibi olması için nasıl yollar izlenmeli?
 
Mandallı ise bantla devam, harici sıkıştırmalı bir klips ise onun yerine o kalınlıkta bir plastik ile daha iyi sabitleyebilirsin, plastik dosya, yoğurt kabı kapağı vb. bir şeyden uygun boyutta kesip sıkıştırabilirsin.

Çözüm olarak iyi ısıtan bir sıcak silikon ile Flex'i kablonun pinlerle buluştuğu noktayı ince bir tabaka şeklinde silikonladım şu an çok sağlam ve çıkartmak istersem de kolaylıkla çıkartılabiliyor. Alternatif çözüm olarak bu da dursun istedim.
 

Geri
Yukarı