Türkiye bitmeye başladı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı gerçekler var sıralayım.

1) RTE kazanamayacağı hiçbir seçime gitmez. Gitmedi gitmeyecek.

2) Seçimlerin ne zaman yapılacağına geçmişte olduğu gibi Devlet bahçeli belirler. (Geçmiş seçimleri araştırın)

3) Ülkenin bu hale gelmesi bir yılda değil daha öncesi kötüye gidiyordu. Darbe girişimi, karantina gibi durumlar süreyi uzattı sadece son ekim, Kasım döneminde yapılan yanlış ekonomik hamleler bu süreci hızlandırdı.

4) Son çıkan yolsuzluklar ve liyakasizlik nasıl ne şekilde olursa olsun partilerin köklü seçmenlerini azaltmaz.

Benim şahsi kanaatim herhangi parti sempatizanlığım olmamasına rağmen bu seçimde değişim olmasından yana olacak.

Yukarıdaki yazdıklarım objektif bakış açısıyla belirlediğim başlıklar. Aksini düşünenler olabilir.
 
Altyapıyı sadece internet olarak algılayan kişinin tekisin. Ne anlatıyorsun?
Kardeşim gene dedin aynı lafı şuan en önde olan altyapı internet bundan başka bana önde giden nasıl bir örnek verebilir bana bunu açıklar mısın?
 
Türkiye'de sadece yönetimin değişince ülkenin kurtulacağı zihniyeti var. Yok öyle bir şey. Ülke ekonomisi alım gücümüzün zayıflamasından kaynaklı. Şu an dış dünya ile ilişkimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan başka kimse bu kadar iyi yapamaz. Yaşam, suçlar gibi faktörler de her ülkede ve her zaman var. Olmaya da devam edecektir.
D-Dostum h-haklısın dış dünya ile bağlantılarımızı Recep Başkan'ım kadar iyi yöneten biri daha çıkmaz. Zaten dolar da 2023 Haziran'dan sonra 8 TL'ye düşecekmiş. Laf aramızda RTE, Biden ile anlaşmış.
 
İnsanlar Mansur Yavaş'ı yaptıkları yüzünden tercih etmiyor veya sevmiyorlar. İnsanlar Mansur Yavaş'ı insanlara değer verdiği için tercih ediyorlar. Çünkü Türkler son 10 yıldır buna muhtaç.

Türkiye kadar insanın değersiz görüldüğü başka bir ülke daha var mıdır merak ediyorum. Daha çok taze bir olaydan örnek vereyim mesela, gençlere 30.000₺ KYK borcu verip karşılığında 100.000₺ gibi komik sayılar istemek nedir?

Yahu o bir genç, sanarsın ülkedeki iş imkanı veya yapılacak iş karşılığında alınan paralar çok yüksekmiş gibi okulu bitince öğrencinin çalışıp ödeyebileceğini düşünüyorlar. Yahu bugün bir doktor için bile 100.000₺ az bir para değil bir genç okulu bitirir bitirmez bunu nasıl ödesin?

Ama işte devletin umurunda olan bu değil, nasıl öderse ödesin önemsemiyorlar çünkü insana değer verilmiyor. Boş verin bilgisayarı veya teknolojik ürünleri, hangi birimiz hobilere sahip ve bu hobileri sorunsuz şekilde yapabildiğini iddia edebilir? Örneğin ben figür toplamak istiyorum ancak orta büyüklükteki en kötü figür 1.500₺'den başlıyor, kaliteli olanları söylemiyorum bile.

Hadi geç hobiyi, tatil yapabiliyor musunuz? Günde 12 saat çalışıyorsunuz ancak 1 ay da tatil yapayım dediğinizde aklınıza hemen "1 ay çalışmazsam aç kalırım" düşüncesi geliyor. Bu düşünce gelmese dahi tatile gitmek için tonlarca paraya ihtiyacınız var zaten. Günde 12 saat çalışılması bile ayrı bir tartışma konusu, yabancı ülkelerde 8 saat çalışılıp burada 5 ayda aldığın ürünü orda 1 ayda alabiliyorsun.

Bu ülke her açıdan sıkıntıda yani bırakın teknolojik aletlerle kısıtlamayı, şu ülkede gerçekten çalıştığının karşılığını alabilen insan yok, hep eksik alıyoruz.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu düşünceye sahip birine ülkeyi emanet ediyorlar işte.
 
Nedense her gün bütün forumlarda 20k PC, 2K kalavye, 1K mouse verip bende ekonomiden çok etkileniyorum diyelenleri de görüyorum.

Peki bir PC neden 20k, bir klavye neden 2K diye düşündün mü hiç? Gerçi bu düşünme işlemini gerçekleştirmek için önemli bir donanım var o gerekiyor. Kaldı ki maalesef herkeste yok :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı